Sticka och valka en tröja på Herrgårdsslöjd de luxe

Kom på slöjdkurs i en ljuvlig miljö, med god mat och trevligt sällskap.

Herrgård de luxe ligger 15 km söder om Växjö och omgärdas av fantastisk natur. Herrgården är sedan 2020 öppen för den som vill komma bort från stadsmiljön en stund. Med anor från medeltiden är det en perfekt plats för slöjd och hantverk.

Under en helg i september har därför Herrgård de luxe och Hemslöjden i Kronoberg slagit sig ihop för höstens slöjdevent.

Sticka och valka en tröja med  Lotta Blom(alias Tant Kofta)
Här får du utforma en ylletröja från grunden. Lotta lär dig hur du ska förbereda din stickning och anpassa den så att du i slutänden kan valka den. Vi utgår från ullens egenskaper och gör provlappar. Valkningen gör att du får en jacka av ylle med en tjock och härlig kvalitet. Detta är en kurs för dig som redan kan sticka och som vill utveckla din stickning.
Häftet ”Sticka och valka” ingår i kursavgiften. Lotta tar med och säljer garn, men det går bra att ta med eget.

Materialkostnad tillkommer

Anmälan och betalning senast 21 augusti till pg 765 371-0. Glöm inte att ange ditt namn och kurs på plusgirot när du betalar. Din anmälan är bindande. Om du påbörjat deltagande i en aktivitet har du accepterat att avstå din ångerrätt. Återtar du din anmälan mindre än 14 dagar före kursstart återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen två veckor före kursstart. Där finns all praktisk information.