Hemslöjdsresa

Lördagen den 9 maj anordnar Hemslöjden i Kronoberg län en Hemslöjdsresa till Halland, närmare bestämt till Halmstad och Falkenberg. Dagen kommer att bli fylld med många olika slags aktiviteter och upplevelser.

Bild: Digitalt museum/Hemslöjdens samlingar

Vi samlas i backen vid Utvandrarnas Hus, vid museet i Växjö. Bussen avgår 7.00 så var snäll och var på plats senast 6.45. Första stoppet blir på Alpackagården som ligger på vägen mot Halmstad. Där kommer vi att få en guidad tur och få träffa deras fantastiska djur men också få en härligt fika med våffla innan vi åker vidare. I Halmstad stannar vi på Stickarkivet på Halmstad museum. Där kommer vi att få se det klassiska ”binget”. Binge är det typiska sättet att sticka mönsterstickning i Halland och detta har man gjort sedan 1700-talet.

Vår lunch kommer vi att intaga på caféet på Hallands Konstmuseum. Där får man välja mellan soppa eller sallad (I skrivande stund är inte menyn klar, den presenteras veckan innan vår resa så vi får återkomma med mer info då). Till lunchen ingår också salladsbuffé, bröd smör och kaffe.

Var snäll och återkom så fort som möjligt till helene@damso.se om du har du några allergier eller är intolerant så vi kan kontakta våra fika- och matställen och lämna besked.

Därefter far vi vidare till Falkenberg där vi ska besöka Keramiker Anna Ulin Rosenqvist. Hon kommer att visa oss runt i sin ateljé samt att den som vill har möjlighet att handla lite. Efter det åker vi till caféet Annas bakgård där vi tar vår eftermiddagsfika. Mätta och goa så åker vi till Loricks smedja i Vessigebro. Där är tredje generationens smed verksam idag och vi ser fram emot ett besök i smedjan. Efter den fullmatade dagen så bär det av hemåt igen och vi beräknar att vara tillbaka ca kl. 19.00

Pris för hela dagen är 650 kr för medlem i hemslöjden/750 kr för icke medlem. Då ingår resa, fika fm och em, lunch samt alla inträden under dagen. Betala till postgiro 466 98 24-7 senast den 27 april. Glöm inte att skriva ditt namn samt Hemslöjdsresa på insättningen.

Och om vet någon som du tror skulle vara intresserad av att följa med så be de bara höra av sig. I dagsläget så har vi bokat en liten buss men om det är så att vi blir fler så finns det möjlighet till en stor buss så alla är varmt välkomna!