Gästrike-Hälsinge hemslöjdsförbund

Gästrike-Hälsinge hemslöjdsförbund har cirka 1000 medlemmar fördelade på sex lokala hemslöjdsföreningar. Vi vill inspirera, föra vidare och utveckla slöjdtraditionerna inom de båda landskapen Gästrikland och Hälsingland. Det gör vi bland annat genom olika programpunkter och workshops samt genom att ekonomiskt stödja evenemang som till exempel Linveckan och Korgstämman.

Gästrike-Hälsinge hemslöjdsförbund erbjuder ett nätverk över hela Gävleborgs län, stöttar medlemsföreningarna i olika frågor och är en länk till riksorganisationen. Genom att bli medlem stödjer du det arbetet och blir delaktig i verksamheten. Du får del av stöd, trygghet, gemenskap, inspiration och kunskap. I Arbrå hittar du länets enda hemslöjdsbutik.

Som medlem i Gästrike-Hälsinge hemslöjdsförbund kan du få rabatt på kurser och på prenumerationen av tidningen Hemslöjd – en av Sveriges bästa tidskrifter för slöjd.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Täljsöndag

Vi slöjdar och täljer tillsammans med Inga-Lena Åkesson. Tag med täljämne, verktyg, plåster och eget fika. Kostnad 50 kr.

BRODERIVERKSTAD

Tag med ditt broderi så ses vi och broderar tillsammans, lär av varandra och umgås. Tag med eget arbete. Kostnad 25 kr inkl fika.

En varp – många möjligheter till olika tyger

Gunnel Andersson, mästare i handvävning, kommer att visa, berätta och lära ut hur redan uppsatta varpar med små förändringar kan bli olika tyger till både...

KURS I TVÅÄNDSSTICKNING

Kursen vänder sig till både nybörjare och till den som kan tvåändsstickning och vill förkovra sig. Första kurstillfället bokar deltagarna datum för...
vackert broderad blomma i gult kläde

Grannlåtsbroderi

Pärlor och paljetter, vackra trådar och alla möjliga broderistygn. Allt kombineras utifrån lust och fantasi. Det är...