Gästriklands hemslöjdsförening

Välkommen till vårterminen 2020

Bli inspirerad av en mängd slöjdarrangemang som våra medlemmar är med att genomföra. Vi anordnar även föreläsningar och en studieresa i maj.

Programmen för vårens kurser presenteras här.

Anmälan till kurs är bindande om inte annat anges.


Hemslöjdsresa – Studieresa – Hösten 2020

På grund av rådande omständigheter, Coronaviruset, har vi beslutat att flytta fram vår resa till hösten. Nytt preliminärt datum blir i september. Vi undersöker hotelltillgång just nu. Eventuellt kan det även bli en prishöjning pga. Eurokursen.

Vi återkommer med datum och nytt program och då har du möjlighet att göra ny anmälan.
Din nuvarande anmälan står inte kvar.

Glädjande hade vi dock 23 anmälda i dagsläget.

Vi hoppas att intresset kvarstår.

Ev frågor ställs till Inger Henriksson, nyrodder@hotmail.com eller ring 070-673 05 75.

 


Nytt för i år!
Gästriklands hemslöjdsförening har nu en egen mötes- och verksamhetslokal. Den finns på Valbogatan 46 i Gävle (Nordost) och ligger i källaren med ingång från gaveln. Ett stort antal busslinjer tar dig fram till Norra Rådmansgatan 30-32 eller till Vasaskolan.

Det erbjuds många tillfällen till slöjddemonstrationer och vi försöker erbjuda möjlighet att få prova på olika slöjdtekniker så ofta vi kan. Till dig som är medlem kommer vi att skicka olika inbjudningar om vad som komma ska. Uppdatera din e-post adress genom nedanstående e-post under Kontakta.

Glädjande kommer vi även att fortsätta med vår Barnslöjdsverksamhet vid Valbo bibliotek.
Varje torsdag mellan 16.00-18.00 erbjuder vi barn i åldern 8-10 år att prova på olika slöjdtekniker. Pågår från6/2 till 26/3 med totalt 8 tillfällen.

Årsmöte hölls den 22 februari i Silvanums lokaler, Gävle mellan kl. 13-15. Föredragshållaren Ingela Edqvist, berättade om ”Mönster och symboler”. En mycket uppskattad föreläsning.

Vi hälsar gamla som nya medlemmar i styrelsen välkomna. Vi passar även på att tacka de som under många år varit verksamma i vår styrelse.

UPPTÄCK skönheten, Nyttan och glädjen i slöjden!
Välkommen som medlem i Gästriklands Hemslöjdsförening

Se även Medlemsblad 2019  och   Informationsblad 2019  (uppdateras inom kort)

Kontakta gärna någon i styrelsen genom att använda denna e-post: gastriklandshemslojdsfor@gmail.com