Tack till dig som deltog!

Stort tack för tre fantastiska dagar i Kalmar! Här kan du se ett bildspel och läsa en sammanfattning av helgen.

Bildspel från Hemslöjdens stämmodagar 2023

Sammanfattning av stämmodagarna

Fredagens inspirationsdag

Stämmohelgen inleddes med en slöjdmarknad på Larmtorget på fredagen. Efter lunch drog seminarierna på Kalmar teater igång. Bland annat fick vi höra väverskan Sara Kånåhols pratade om sitt projekt Ödehusgardiner och de berättelser som hon tagit del av kopplat till det.

Trädgårdsmästaren Frida Persson berättade med hjälp av gamla och nya fotografier om linodlingen på Stensjö by och vi fick höra ett spännande samtal om skogens material mellan skogsägaren André Torstensson, hemslöjdskonsulent Lars Peterson och moderator Olof Svensson från Capellagården. Dagen avslutades med buffé och trevliga samtal i Kalmarskalen.

Lördagen: Två stämmor

På lördagen genomfördes själva förbundsstämman. Lena Lundkvist valdes till ny ordförande för riksförbundets styrelse och en delvis ny styrelse utsågs. Det beslutades också om en gemensam föreningsförsäkring, en höjd årsavgift från och med 2025 och en ny gemensam verksamhetsinriktning för hela organisationen 2024-2025.

Efter SHR:s stämma genomfördes Sätergläntans stämma då även mästerväverskan Marie Ekstedt Bjersing tilldelades
Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds silvermedalj. Dagens avslutades med middag på Kalmar slott.

Söndag på Öland

Söndagen tillbringades på Öland med besök på friluftsmuseet Himmelsberga, orkidéer på det öländska alvaret och Capellagården. Och med avgående ordförande i Kalmar läns hemslöjdsförening Adam Norman som ypperlig guide på bussen
mellan stoppen.

Stort tack till dig som deltog! Med händerna formar vi framtiden!

Mer från Svenska Hemslöjdsföreningarnas Förbundsstämma 2023