Hemslöjdens dag: Tema ull

På Hemslöjdens dag lördagen den 4 september erbjuder Norbergs Bergslags Hemslöjdförening prova på för hela familjen! Temat för dagen är ull. Det finns mycket att se, lära och upptäcka! Ingen anmälan och aktiviteterna är kostnadsfria. Välkommen att fira Hemslöjdens dag tillsammans med oss!


PROGRAM NORBERG
LÖRDAG 4 SEPTEMBER KL 12.00-15.00

PLATS: Abrahamsgården, Fagerstavägen 10-12
TEMA ULL: Vi kommer att visa kardning, spinning, tovning samt nålbindning och stickning. Möjlighet för hela familjen att prova på.
ARRANGÖR: Norbergs Bergslags Hemslöjdsförening.

Program för Västmanlands län hittar du här!

____________________________________________________________________________

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund erbjuder ett digitalt program på Hemslöjdens dag och mer information hittar du på deras webbplats. Den 4 september inleds också en ullvecka med avsikten att sätta den svenska ullen i fokus tillsammans med alla inom och utanför hemslöjden. Ullveckan pågår till den 11 september.

Hemslöjdens dag firas första lördagen i september varje år – en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda. Hemslöjdens dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt runt om i landet.

Vill du bli medlem i en slöjd- och hantverksförening? När du blir medlem hos oss så blir du del av en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet. Läs mer här! Välkommen till oss!