Uppsala hemslöjdsförening

Uppsala hemslöjdsförening ordnar kurser, m.m., i många olika slöjdämnen, såsom  broderi och återbruk. Aktiviteter sker ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i deras lokaler.
Som medlem i Uppsala hemslöjdsförening får du ett lägre pris på kurser. Medlemmar får dessutom information om våra slöjdaktiviteter direkt hem, via e-post eller brev. Du kan också få rabatt på tidskriften Hemslöjden, m.m.
Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

För oss är slöjd Glädje, Gemenskap och en Gnutta galenskap!

 

Aktiviteter 2019

Våra aktiviteter sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

———————————————

Hej, nu är vi på gångigen!

Lördag 2 februari erbjuder vi en kurs i bandvävning med Ingegerd Andersson som ledare. Tiden är 11-17 och platsen Kaniken, Västra Ågatan 16 (hör av dig om du inte vet var det ligger). Priset är 400 kr och bindande anmälan ska ske till Tiina Kiveliö via epost senast lördag 26 januari. Tiinas epost är tiina.kivelio@gmail.com

 

Torsdag 21 februari kl 18.30 har vi ÅRSMÖTE.

Platsen är Kaniken, Västra Ågatan 16. Man behöver inte anmäla sig till årsmötet, det är bara att dyka upp, men om du vill ha kaffe med smörgåsar så vill vi att du säger till någon av Inga-lill Cras eller Tiina Kiveliö (inga-lill.cras@telia.com  /  tiina.kivelio@gmail.com   /   sms till Inga-lill 073-963 1906.

Efter årsmötet berättar kostymör Fredrik Ell om att arbeta med historiska kostymer som ska användas i modern tid, till exempel på teater eller i lajvsammanhang. Fredrik är mycket passionerad vad gäller kostym, textil och tyger.

Var inte rädd för att behöva bli invald för vi har ännu en bra styrelse på gång!

 

2 mars har vi workshop i att göra kavelfrans och att prova på nålbindning. Det är Maj Wineström och Helena Herting från styrelsen som håller i detta. Workshopen är gratis och bindande anmälan sker lämpligtvis till samma personer som nämndes under årsmötet. Senast 26 januari. Plats är Kaniken, tid är annu inte bestämt men vi börjar troligen vid 11.

 

Vidare håller vi på att ”sy ihop” kurser eller workshops i makramé, skinnsömnad och tovning. Till hösten blir det kanske, kanske en kryssning tillsammans med Sala Hemslöjdsförening.

 

Gå gärna på slöjdkaféet på tisdagskvällar på Upplandsmuseet, i Kanikenlokalen. Verktyg för hårdslöjd, trevliga kamrater och förstås fika finns på plats. I skrivande stund vet jag inte när de börjar.

Men om du vill ha reda på det, och en massa annat trevligt, gå med vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening. Information finns också på vår webbsida https://hemslojden.org/forening/uppsala-hemslojdsforening/

 

Vill du göra något särskilt, hör av dig till styrelsen! Du får mycket jättegärna komma med förslag vad vi kan göra, och du får även väldigt gärna komma med nästan färdigplanerade kurser! Kanske DU kan hålla i något? Vi har bra lokaler i och med samarbetet med Upplandsmuseet och Studieförbundet Vuxenskolan, vi har god ekonomi och vi har gott humör. Nu behöver vi DINA idéer och engagemang!

Man kan till exempel starta kamratcirklar, vilket är att en grupp människor träffas och gör något tillsammans. Man kan få hjälp med lokal och eventuellt verktyg genom Vuxenskolan.

 

 

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en helt ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:
Tiina Kiveliö, ordförande
Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com
Maj Wineström
Birgitta Wallin
Ann-Cathrin Bolander
Helena Herting, sekreterare

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland, bland andra

Upplandsmuseet
Hemslöjdsförbundet i Uppsala län
Ull i Uppland
Upplands Lin
Uppsala Knyppelgille
Broderiakademin
Uppsala Vävare
Kulturföreningen Fyrisgillet
Kontakta oss gärna, men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Workshop i bandvävning

Lördag 2 februari erbjuder vi en kurs i bandvävning med Ingegerd Andersson som ledare. Tiden är 11-17 och platsen Kaniken, Västra Ågatan 16 (hör av dig om...

Årsmöte

Torsdag 21 februari kl 18.30 har vi ÅRSMÖTE.Platsen är Kaniken, Västra Ågatan 16. Man behöver inte anmäla sig till årsmötet, det är bara att dyka upp,...

Kavelfrans och nålbindning

2 mars har vi workshop i att göra kavelfrans och att prova på nålbindning. Det är Maj Wineström och Helena Herting från styrelsen som håller i detta....