Uppsala hemslöjdsförening

Uppsala hemslöjdsförening ordnar kurser, m.m., i många olika slöjdämnen, såsom  broderi och återbruk. Aktiviteter sker ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet. Vi har också ett tätt samarbete med andra Uppsala-föreningar.
Som medlem i Uppsala hemslöjdsförening får du ett lägre pris på kurser. Medlemmar får dessutom information om våra slöjdaktiviteter direkt hem, via e-post eller brev. Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

För oss är slöjd Glädje, Gemenskap och en Gnutta galenskap!

———————————————

Aktiviteter 2019

Torsdag 14 november från 17.30

Reflexkväll. Det kan behövas i höstmörkret!

Vi gör reflexer av reflexband och tyg och allsköns annat. Ta med småsaker om du vill kombinera med reflexen. Reflexband och tyg står vi för. Liksom fika.
Denna kväll är också tänkt som ett medlemsmöte där vi kan prata om vad DU vill ha för slags verksamhet och vilken slags förening som vi ska vara.

Ingen anmälan eller avgift.

Ingen anmälan eller avgift. Vi är i Kanikenlokalen på Västra Ågatan 16 (som vi får låna av Upplandsmuseets hemslöjdskonsulenter). Rulllstolsvänligt.

 

24 november kl 12-15

Öppet Hus med julpyssel. Kom och lär dig vika den svåra dubbelsidiga stjärnan! Gör egna julgransprydnader eller tillverka ett juligt smycke. Passar vuxna, och barn (eller barnbarn!) i sällskap med vuxen.
Gratis för medlemmar, 50 kr för övriga vuxna. Betalas på plats, kontant eller Swish. Ingen anmälan.
Kanikenlokalen in på gården på Västra Ågatan 16. Rullstolsvänligt.

 

Tisdag 10 december

är Uppsala Hemslöjdsförening värd för slöjdkvällen på Kaniken. Kom och prata med oss, ta med något att ha för händer. Knivar och täljmaterial finns i viss mån.

17 december

Vår medlem Marianne Jonsson visar sin stora samling av tryckta juldukar. Många av dem kommer du att känna igen och kanske äger du någon liknande själv? Vi bjuder på glögg och någon kaka.

 

Alla våra aktiviteter sker i samarbete med Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet samt Studieförbundet Vuxenskolan. Tack!
Om du har idéer för workshops, kurser, utflykter, föredrag eller möten i allmänhet, hör av dig till någon i styrelsen eller skriv en rad i vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening.

———————————————

Gå med vår Facebookgrupp

Uppsala Hemslöjdsförening. Information finns också på vår webbsida https://hemslojden.org/forening/uppsala-hemslojdsforening/

———————————————

Vill du göra något särskilt, hör av dig till styrelsen!

Du får mycket jättegärna komma med förslag vad vi kan göra, och du får även väldigt gärna komma med nästan färdigplanerade kurser! Kanske DU kan hålla i något? Vi har bra lokaler i och med samarbetet med Upplandsmuseet och Studieförbundet Vuxenskolan, vi har god ekonomi och vi har gott humör. Nu behöver vi DINA idéer och engagemang!
Man kan till exempel starta kamratcirklar, vilket är att en grupp människor träffas och gör något tillsammans. Man kan få hjälp med lokal och eventuellt verktyg genom Vuxenskolan.

———————————————

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en helt ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:

Tiina Kiveliö, ordförande
Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com
Marianne Jonsson
Karin Stålberg
Nicklas Vulcan

 

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland

Upplandsmuseet
Hemslöjdsförbundet i Uppsala län
Ull i Uppland
Upplands Lin
Broderiakademin
Uppsala Vävare
Kulturföreningen Fyrisgillet

och gärna fler, om du har förslag!

———————————————

Kontakta oss gärna

Men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.
Vill du bli av med något material eller skaffa något? Det är svårt för oss att förmedla, men gå in på vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening, så finns det säkert någon som kan hjälpa dig.

———————————————

För våra kurser gäller

Anmälan är bindande men ej personlig. Betalning två veckor innan. Om man avanmäler sig tidigare än sju dagar före kurstilldagen, får man tillbaka avgiften förutom 100 kr (men du kan ge platsen till en god vän).

———————————————

Lite mer personlig information om oss

Tiina Ritzén Kiveliö

Jag är broderientusiast som brinner för fritt yllebroderi. Älskar nordisk design och konst, loppisar, återbruk och blommor / trädgårdar. Har arbetat med mänskliga rättighets-, minoritets- och integrationsfrågor, men är idag nybliven pensionär. Följer aktivt svensk, finsk och estnisk slöjd och vill gärna att slöjden blir en del av mångas vackrare vardag.

 

Marianne Jonsson

Slöjd och hantverk är och har alltid varit en stor del av mitt liv. För mig är det roligt, lustfyllt och det ger mig glädje att arbeta med mina händer. Jag har hemslöjdsbakgrund och har tidigare i mitt yrkesverksamma liv arbetat som Hemslöjdskonsulent och Projektledare för Slöjdcirkus och slöjdklubben.

Karin Stålberg

Jag är 39 år och kommer från Hälsingland men bor i Uppsala sedan länge. Slöjd har alltid intresserat mig: när jag var liten virkade, stickade och snickrade jag. Sedan jag blev vuxen har jag vidgat vyerna och sysslar även med luffarslöjd, bokbinderi, broderi, täljning m.m. Återbruk av olika slag ägnar jag mig gärna åt. Slöjd för mig är skaparglädje och gemenskap!

Nicklas Vulcan

Jag slöjdar gärna i bilar och datorer. Grundutbildad i såväl smide som knuttimring och har hållit på med får.
Tack vare hustruns sömnadsintresse är jag också bevandrad i allsköns textila hantverk.

 

 

Inga-lill Cras

Lärde mig sy i vuxen ålder, helt självlärd. Därmed har jag vissa vita fläckar på min kunskapskarta, men jag strävar efter att fylla dem, gärna med färg, som jag älskar.
Jag gillar också återbruk och gör smycken och väskor av sånt som andra kallar skräp. På workshops visar jag andra hur man kan göra.
Jag har också en väldigt stor samling av böcker och tidningar om mode och textil.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Julpyssel Öppet Hus

Öppet Hus med julpyssel. Kom och lär dig vika den svåra dubbelsidiga stjärnan! Gör egna julgransprydnader eller tillverka ett juligt smycke. Passar vuxna,...

Visning av tryckta juldukar

Vår medlem Marianne Jonsson visar delar av sin jättestora samling av tryckta dukar med julmotiv. Vi bjuder på glögg (alkoholfri förstås) och någon kaka...