Uppsala hemslöjdsförening

Uppsala hemslöjdsförening ordnar kurser, m.m., i många olika slöjdämnen, såsom  broderi och återbruk. Aktiviteter sker ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i deras lokaler.

Som medlem i Uppsala hemslöjdsförening får du ett lägre pris på kurser. Medlemmar får dessutom information om våra slöjdaktiviteter direkt hem, via e-post eller brev. Du kan också få rabatt på tidskriften Hemslöjden, m.m.

Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

För oss är slöjd Glädje, Gemenskap och en Gnutta galenskap!

 

Aktiviteter 2018

Medlemsträffar

med fika, handarbete och samvaro i Upplandsmuseets lokaler i Kanikenhuset på Västra Ågatan i Uppsala. Vi börjar kl 18.30. Kom som du är, ta gärna med ett handarbete och en god vän! Föreningen bjuder på fika.

Sista onsdagen i varje månad, sista gången är 30 maj.

Däremot kommer vi inte att ha några medlemsträffar i höst. Det har varit så dålig uppslutning så vi tänker att medlemmarna kanske vill träffas på något annat sätt. Idéer mottages gärna!

———————————————

Höstens aktiviteter

Återbruksworkshop 20 oktober kl 11-15. Vi gör framför allt smycken och väggprydnader.

Plats: Upplandsmuseets lokal i Kaniken på Västra Ågatan.

Sista anmälningsdag 15 oktober.

Mest tänkt för vuxna, barn får gärna följa med en vuxen.

Gratis för medlemmar och medlemmars barn, övriga får betala 100 kr. Mängder av material finns på plats, men ta gärna med eget och det kommer också att finnas extra material att köpa.

 

Gammeldags julpynt 10 november kl 11-15.  Kom och var med och gör fina saker till granen, hemmet eller presenter. För hela familjen.

Plats: Upplandsmuseets lokal i Kaniken på Västra Ågatan.

Sista anmälningsdag 5 november.

Gratis för medlemmar och medlemmars barn, övriga får betala 100 kr. Visst material finns på plats, men ta gärna med eget.

 

Andra kurser och cirklar, med eller utan ledare

Styrelsen stöttar också initiativ från medlemmarna! Vi kan hjälpa till med att ordna en kurs i ett visst ämne, men också med att starta ”kamratcirklar” utan ledare, där man träffas och slöjdar tillsammans. De senare uppfyller flera önskningar på en gång: de är sociala, inspirerande och billiga!

Du som har ett förlag till en aktivitet och kanske några intresserade kompisar, hör av dig till styrelsen så hjälper vi till!

 

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en helt ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:

Tiina Kiveliö, ordförande

Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com

Maj Wineström

Birgitta Wallin

Ann-Cathrin Bolander

Helena Herting, sekreterare

 

 

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland, bland andra

Upplandsmuseet

Hemslöjdsförbundet i Uppsala län

Ull i Uppland

Upplands Lin

Uppsala Knyppelgille

Broderiakademin

Uppsala Vävare

Kulturföreningen Fyrisgillet

 

Kontakta oss gärna, men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Brosch av återbruksmaterial

Workshop i återbruk

Återbruksworkshop 20 oktober kl 11-15. Vi gör framför allt smycken och väggprydnader.Plats: Upplandsmuseets lokal i Kaniken på Västra Ågatan.Sista...

Workshop Gammaldags julpynt

Kom och gör gammaldags julpynt 10 november kl 11-15.Plats: Upplandsmuseets lokal i Kaniken på Västra Ågatan.Sista anmälningsdag 5...