
Medlemmar får information om kurser och träffar via epost. Har du inte fått någon epost från oss det senaste året, skicka din adress till kassören inga-lill.cras@telia.com
ÅRSMÖTE
Vi håller vårt årsmöte onsdag 29 mars kl 18 i Katedralkafeet. Det blir föredrag av Irma Wallenborg som arbetat med textilier på Armémuseum. Därefter kaffe och sen slöjdande för den som vill (om tiden räcker).
KURSER, WORKSHOPS M M
Inga förkunskaper behövs för våra kurser och workshop om det inte nämns speciellt.
AFTER-WORK
Vi håller slöjd-after-work i Katedralkafeet vid Domkyrkan, i samarbete med Uppsala Domkyrkoförvaltning. Lokalen fungerar bra för rullstolar och rullatorer.
Alla afterworktillfällen är gratis och vi bjuder på fika. Ta med något att göra eller kom för enbart samvaro. Ibland har vi ett tema med inbjudna gäster. Temana kan komma att ändras!
Tiden är 17.30 till cirka 19.30. Ingen anmälan.
Tänk på att många är överkänsliga för dofter! Det som du tycker är lite doft kan göra att någon annan måste gå hem, så ta det lugnt med parfym, hårsprayer och hudkrämer.
29 mars har vi årsmöte
12 april. Mulgibroderi (att brodera enkla former).
26 april. Folk som har gått en av våra broderikurser uppmanas att ta med och visa.
10 maj
24 maj. Ta med ”UFOn” (ofärdiga alster) och visa, eller få tips för att få dem färdiga.
Många av våra aktiviteter sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Domkyrkoförsamlingen. Tack!
Om du har idéer för workshops, kurser, utflykter, föredrag eller möten i allmänhet, hör av dig till någon i styrelsen.
Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger.
———————————————
Gå med vår Facebookgrupp
Uppsala Hemslöjdsförening. Information finns också på vår webbsida https://hemslojden.org/forening/uppsala-hemslojdsforening/
Facebookgruppen är öppen för alla som vill veta mer om slöjdaktiviteter i Uppsala.
Du kan följa vårt instagramkonto för att få reda på våra aktiviteter. Det heter ”uppsalahemslojdsforening”.
———————————————
Vill du göra något särskilt, hör av dig till styrelsen!
Du får mycket jättegärna komma med förslag vad vi kan göra, och du får även väldigt gärna komma med nästan färdigplanerade kurser!
Kanske DU kan hålla i något? Vi har bra lokaler i och med samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan, vi har god ekonomi och vi har gott humör. Nu behöver vi DINA idéer och engagemang!
Man kan till exempel starta kamratcirklar, vilket är att en grupp människor träffas och gör något tillsammans. Man kan få hjälp med lokal och eventuellt verktyg genom Vuxenskolan.
———————————————
Om oss
Uppsala Hemslöjdsförening är en ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).
Föreningens styrelse:
Tiina Kiveliö, ordförande Mobilummer 073-38 99 669, epost tiina.kivelio@gmail.com
Inga-lill Cras, kassör. epost inga-lill.cras@telia.com
Marianne Jonsson, marianne0910@gmail.com
Karin Stålberg, karins79@hotmail.com
Ellinor Hallbäck, ellinor.hallback@hotmail.com
Monica Reinholtz, monica.reinholtz@svenskakyrkan.se
Valberedning under 2022:
Alice Hultgren, Lizette Bellman.
Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland
Upplandsmuseet
Hemslöjdsförbundet i Uppsala län
Ull i Uppland
Upplands Lin
Broderiakademin
Uppsala Vävare
Kulturföreningen Fyrisgillet
Hammarskogssmederna
och gärna fler, om du har förslag!
———————————————
Kontakta oss gärna
Men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.
Vill du bli av med något material eller skaffa något? Det är svårt för oss att förmedla, men gå in på vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening, så finns det säkert någon som kan hjälpa dig.
———————————————
För våra kurser gäller
Anmälan är bindande men ej personlig. Betalning två veckor innan. Om man avanmäler sig tidigare än sju dagar före kurstilldagen, får man tillbaka avgiften förutom 100 kr (men du kan ge platsen till en god vän).
———————————————
Lite mer personlig information om oss
Tiina Ritzén Kiveliö
Jag är broderientusiast som brinner för fritt yllebroderi. Älskar nordisk design och konst, loppisar, återbruk och blommor / trädgårdar. Har arbetat med mänskliga rättighets-, minoritets- och integrationsfrågor, men är idag nybliven pensionär. Följer aktivt svensk, finsk och estnisk slöjd och vill gärna att slöjden blir en del av mångas vackrare vardag.
Marianne Jonsson
Slöjd och hantverk är och har alltid varit en stor del av mitt liv. För mig är det roligt, lustfyllt och det ger mig glädje att arbeta med mina händer. Jag har hemslöjdsbakgrund och har tidigare i mitt yrkesverksamma liv arbetat som Hemslöjdskonsulent och Projektledare för Slöjdcirkus och slöjdklubben.
Karin Stålberg
Jag kommer från Hälsingland men bor i Uppsala sedan länge. Slöjd har alltid intresserat mig: när jag var liten virkade, stickade och snickrade jag. Sedan jag blev vuxen har jag vidgat vyerna och sysslar även med luffarslöjd, bokbinderi, broderi, täljning m.m. Återbruk av olika slag ägnar jag mig gärna åt. Slöjd för mig är skaparglädje och gemenskap!
Ellior Hallbäck
Intresset och fascinationen för slöjd och hantverk har alltid funnits. Glädjen och tillfredsställelsen att göra själv är oslagbar. Är utbildad textillärare. Helst stickar och broderar jag i mitt favoritmaterial ull. Jag har arbetat på bla Uppsala Stadsteaters kostymatelje med tillverkning av scenkostymer.
Inga-lill Cras
Lärde mig sy i vuxen ålder, helt självlärd. Därmed har jag vissa vita fläckar på min kunskapskarta, men jag strävar efter att fylla dem, gärna med färg, som jag älskar.
Jag gillar också återbruk och gör smycken och väskor av sånt som andra kallar skräp. På workshops visar jag andra hur man kan göra.
Jag har också en väldigt stor samling av böcker och tidningar om mode och textil.
Monica Reinholtz vill inte vara med på bild men tycker om att sticka, sy (kläder och väskor) och pyssla. Hon är dessutom föreningens sekreterare.