Uppsala hemslöjdsförening

Uppsala hemslöjdsförening ordnar kurser, m.m., i många olika slöjdämnen, såsom  broderi och återbruk. Aktiviteter sker ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i deras lokaler.
Som medlem i Uppsala hemslöjdsförening får du ett lägre pris på kurser. Medlemmar får dessutom information om våra slöjdaktiviteter direkt hem, via e-post eller brev. Du kan också få rabatt på tidskriften Hemslöjden, m.m.
Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

För oss är slöjd Glädje, Gemenskap och en Gnutta galenskap!

 

Aktiviteter 2018

Våra aktiviteter sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

———————————————

Vi kommer inte att ha några medlemsträffar i höst. Det har varit så dålig uppslutning så vi tänker att medlemmarna kanske vill träffas på något annat sätt. Idéer mottages gärna! Kanske föredrag, biokväll, ateljébesök? Hör av er! Dessutom finns ju länshemslöjdskonsulenternas slöjdträffar på tisdagar från 17.30 i Kanikenhuset. De brukar vara mycket trevliga!

———————————————

Höstens aktiviteter

Gammeldags julpynt 24 november kl 11-15 (ändrad dag!).  Kom och var med och gör fina saker till granen, hemmet eller presenter. För hela familjen.
Plats: Upplandsmuseets lokal i Kaniken på Västra Ågatan.
Sista anmälningsdag 5 november till inga-lill.cras@telia.com
Gratis för medlemmar och medlemmars barn, övriga får betala 100 kr. Barn måste ha sällskap av vuxen. Mycket material finns på plats, men ta gärna med eget. Ta med något att äta, om du behöver. Kaffe finns förstås.

 

Andra kurser och cirklar, med eller utan ledare

Styrelsen stöttar också initiativ från medlemmarna! Vi kan hjälpa till med att ordna en kurs i ett visst ämne, men också med att starta ”kamratcirklar” utan ledare, där man träffas och slöjdar tillsammans. De senare uppfyller flera önskningar på en gång: de är sociala, inspirerande och billiga!
Du som har ett förlag till en aktivitet och kanske några intresserade kompisar, hör av dig till styrelsen så hjälper vi till!

 

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en helt ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:
Tiina Kiveliö, ordförande
Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com
Maj Wineström
Birgitta Wallin
Ann-Cathrin Bolander
Helena Herting, sekreterare

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland, bland andra

Upplandsmuseet
Hemslöjdsförbundet i Uppsala län
Ull i Uppland
Upplands Lin
Uppsala Knyppelgille
Broderiakademin
Uppsala Vävare
Kulturföreningen Fyrisgillet
Kontakta oss gärna, men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Workshop Gammaldags julpynt

Kom och gör gammaldags julpynt 24 november kl 11-15.Plats: Upplandsmuseets lokal i Kaniken på Västra Ågatan.Sista anmälningsdag 20...