Uppsala hemslöjdsförening

Äntligen kan vi börja träffas! Naturligtvis så smittsäkert vi kan! Vi väljer stora och luftiga lokaler att träffas i.

 

29 september

Broderi-After Work i Katedralkafeet vid Domkyrkan i Uppsala. Tid är 17.30-20. Alla är välkomna, man behöver inte brodera, men hobbyn bör inte vara alltför högljudd. Rullstolsanpassat.

 

11 oktober

Retromönster som inspiration för broderi eller annat textilt slöjdande
Drakensalen i Vuxenskolan på Kungsängsgatan 12. Rullstolsvänligt, gott om plats, men begränsat antal platser. Tid: kl. 18 -20
Anmälan till info@uhf.hemslojden.org
Entrén är gratis för medlemmar och kostar 50 kr för övriga.

Läs mer här.

 

16-17 oktober

Stickkurs med Ulla Engquist. Kursen är fullbokad!
Betalning av kursen görs på bankgiro 702-4490, Uppsala Hemslöjdsförening.
Läs mer här.

 

20 oktober

Broderi-After Work i Katedralkafeet vid Domkyrkan i Uppsala. Tid är 17.30-20. Alla är välkomna, man behöver inte brodera, men hobbyn bör inte vara alltför högljudd. Rullstolsanpassat.

 

23 oktober

Återbruksworkshop med Inga-lill Cras och hennes skattkistor av material. Intresseanmälan kan lämnas på vår epost info@uhf.hemslojden.org, mer info kommer senare.

 

10 november

Broderi-After Work i Katedralkafeet vid Domkyrkan i Uppsala. Tid är 17.30-20. Alla är välkomna, man behöver inte brodera, men hobbyn bör inte vara alltför högljudd. Rullstolsanpassat.

 

13 november

Workshop i luffarslöjd med Karin Stålberg. Intresseanmälan kan lämnas på vår epost info@uhf.hemslojden.org, mer info kommer senare.

 

20-21 november i Katedralkaféet

Julduksfrossa! Vi träffas och pratar, handarbetar och tittar på juldukar. Och så firar vi att vi funnits i tio år!

 

1 december

Broderi-After Work i Katedralkafeet vid Domkyrkan i Uppsala. Tid är 17.30-20. Alla är välkomna, man behöver inte brodera, men hobbyn bör inte vara alltför högljudd. Rullstolsanpassat.

 

 

Alla våra aktiviteter sker i samarbete med Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet samt Studieförbundet Vuxenskolan. Tack!
Om du har idéer för workshops, kurser, utflykter, föredrag eller möten i allmänhet, hör av dig till någon i styrelsen eller skriv en rad i vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening.

Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

———————————————

Gå med vår Facebookgrupp

Uppsala Hemslöjdsförening. Information finns också på vår webbsida https://hemslojden.org/forening/uppsala-hemslojdsforening/

Facebookgruppen är öppen för alla som vill veta mer om slöjdaktiviteter i Uppsala.

———————————————

Vill du göra något särskilt, hör av dig till styrelsen!

Du får mycket jättegärna komma med förslag vad vi kan göra, och du får även väldigt gärna komma med nästan färdigplanerade kurser! Kanske DU kan hålla i något? Vi har bra lokaler i och med samarbetet med Upplandsmuseet och Studieförbundet Vuxenskolan, vi har god ekonomi och vi har gott humör. Nu behöver vi DINA idéer och engagemang!
Man kan till exempel starta kamratcirklar, vilket är att en grupp människor träffas och gör något tillsammans. Man kan få hjälp med lokal och eventuellt verktyg genom Vuxenskolan.

———————————————

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:

Tiina Kiveliö, ordförande Mobilummer 073-38 99 669, epost tiina.kivelio@gmail.com
Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com
Marianne Jonsson,     marianne0910@gmail.com
Karin Stålberg,    karins79@hotmail.com
Ellinor Hallbäck,    ellinor.hallback@hotmail.com
Monica Reinholtz,    monica.reinholtz@svenskakyrkan.se

 

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland

Upplandsmuseet
Hemslöjdsförbundet i Uppsala län
Ull i Uppland
Upplands Lin
Broderiakademin
Uppsala Vävare
Kulturföreningen Fyrisgillet
Hammarskogssmederna

och gärna fler, om du har förslag!

———————————————

Kontakta oss gärna

Men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.
Vill du bli av med något material eller skaffa något? Det är svårt för oss att förmedla, men gå in på vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening, så finns det säkert någon som kan hjälpa dig.

———————————————

För våra kurser gäller

Anmälan är bindande men ej personlig. Betalning två veckor innan. Om man avanmäler sig tidigare än sju dagar före kurstilldagen, får man tillbaka avgiften förutom 100 kr (men du kan ge platsen till en god vän).

———————————————

Lite mer personlig information om oss

Tiina Ritzén Kiveliö

Jag är broderientusiast som brinner för fritt yllebroderi. Älskar nordisk design och konst, loppisar, återbruk och blommor / trädgårdar. Har arbetat med mänskliga rättighets-, minoritets- och integrationsfrågor, men är idag nybliven pensionär. Följer aktivt svensk, finsk och estnisk slöjd och vill gärna att slöjden blir en del av mångas vackrare vardag.

 

Marianne Jonsson

Slöjd och hantverk är och har alltid varit en stor del av mitt liv. För mig är det roligt, lustfyllt och det ger mig glädje att arbeta med mina händer. Jag har hemslöjdsbakgrund och har tidigare i mitt yrkesverksamma liv arbetat som Hemslöjdskonsulent och Projektledare för Slöjdcirkus och slöjdklubben.

Karin Stålberg

Jag är 39 år och kommer från Hälsingland men bor i Uppsala sedan länge. Slöjd har alltid intresserat mig: när jag var liten virkade, stickade och snickrade jag. Sedan jag blev vuxen har jag vidgat vyerna och sysslar även med luffarslöjd, bokbinderi, broderi, täljning m.m. Återbruk av olika slag ägnar jag mig gärna åt. Slöjd för mig är skaparglädje och gemenskap!

 

Ellior Hallbäck

Intresset och fascinationen för slöjd och hantverk har alltid funnits. Glädjen och tillfredsställelsen att göra själv är oslagbar. Är utbildad textillärare. Helst stickar och broderar jag i mitt favoritmaterial ull. Jag har arbetat på bla Uppsala Stadsteaters kostymatelje med tillverkning av scenkostymer.

 

 

 

Inga-lill Cras

Lärde mig sy i vuxen ålder, helt självlärd. Därmed har jag vissa vita fläckar på min kunskapskarta, men jag strävar efter att fylla dem, gärna med färg, som jag älskar.
Jag gillar också återbruk och gör smycken och väskor av sånt som andra kallar skräp. På workshops visar jag andra hur man kan göra.
Jag har också en väldigt stor samling av böcker och tidningar om mode och textil.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Broderi After Work

29 september Broderi-After Work kl 17.30-20. Konstitoriehuset (lokal: Guldrummet) som ligger bredvid Katedralkafeet precis norr om...

Kurs Sticka detaljer

STICKA – Detaljer som gör skillnad. Kursen är fullbokad. Välkommen till en kurs i att komma vidare i sin stickning! Du som älskar att sticka men som...

Broderi After Work

20 oktober Broderi-After Work kl 17.30-20. Konstitoriehuset (lokal: Guldrummet) som ligger bredvid Katedralkafeet precis norr om Domkyrkan. Ta...

Broderi After Work

10 november Broderi-After Work kl 17.30-20. Konstitoriehuset (lokal: Guldrummet) som ligger bredvid Katedralkafeet precis norr om Domkyrkan. Ta...

Broderi After Work

1 december Broderi-After Work kl 17.30-20. Konstitoriehuset (lokal: Guldrummet) som ligger bredvid Katedralkafeet precis norr om Domkyrkan. Ta...