Uppsala hemslöjdsförening

Uppsala hemslöjdsförening ordnar kurser, m.m., i många olika slöjdämnen, såsom  broderi och återbruk. Aktiviteter sker ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i deras lokaler.

Som medlem i Uppsala hemslöjdsförening får du ett lägre pris på kurser. Medlemmar får dessutom information om våra slöjdaktiviteter direkt hem, via e-post eller brev. Du kan också få rabatt på tidskriften Hemslöjden, m.m.

Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

För oss är slöjd Glädje, Gemenskap och en Gnutta galenskap!

 

Aktiviteter 2018

Medlemsträffar

med fika, handarbete och samvaro i Upplandsmuseets lokaler i Kanikenhuset på Västra Ågatan i Uppsala. Vi börjar kl 18.30. Kom som du är, ta gärna med ett handarbete och en god vän! Föreningen bjuder på fika.

Sista onsdagen i varje månad, alltså 28 februari – 28 mars – 25 april – 30 maj.

———————————————

 

Workshop i papier mache

Lördagarna 7 och 14 april har vi en workshop med Suss Due som gör fantastiska djur av papier maché. Vi får prova på denna spännande teknik och själva göra en figur av något slag.

Lördag 7 april håller vi till på Munkgatan 5, lördag 14 april är vi i Ateljen på Kungsängsgatan 12.

Pris är 1100 kr och 1000 kr för medlemmar.

Anmälan sker via Vuxenskolans kurssida.

Kursen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

 

Andra kurser och cirklar, med eller utan ledare

Styrelsen stöttar också initiativ från medlemmarna! Vi kan hjälpa till med att ordna en kurs i ett visst ämne, men också med att starta ”kamratcirklar” utan ledare, där man träffas och slöjdar tillsammans. De senare uppfyller flera önskningar på en gång: de är sociala, inspirerande och billiga!

Du som har ett förlag till en aktivitet och kanske några intresserade kompisar, hör av dig till styrelsen så hjälper vi till!

 

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en helt ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:

Tiina Kiveliö, ordförande

Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com

Maj Wineström

Birgitta Wallin

Ann-Cathrin Bolander

Helena Herting, sekreterare

 

 

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland, bland andra

Upplandsmuseet

Hemslöjdsförbundet i Uppsala län

Ull i Uppland

Upplands Lin

Uppsala Knyppelgille

Broderiakademin

Uppsala Vävare

Kulturföreningen Fyrisgillet

 

Kontakta oss gärna, men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Medlemsträff med handarbete och fika

Välkommen på medlemsträff med samvaro, handarbete och fika.Vi ses i Upplandsmuseets lokaler i Kanikenhuset på Västra Ågatan (bredvid Västgöra nation)...

Medlemsträff med handarbete och fika

Välkommen på medlemsträff med samvaro, handarbete och fika.Vi ses i Upplandsmuseets lokaler i Kanikenhuset på Västra Ågatan (bredvid Västgöra nation)...