Uppsala hemslöjdsförening

Uppsala hemslöjdsförening ordnar kurser, m.m., i många olika slöjdämnen, såsom  broderi och återbruk. Aktiviteter sker ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i deras lokaler.
Som medlem i Uppsala hemslöjdsförening får du ett lägre pris på kurser. Medlemmar får dessutom information om våra slöjdaktiviteter direkt hem, via e-post eller brev. Du kan också få rabatt på tidskriften Hemslöjden, m.m.
Det är enkelt att bli medlem, klicka bara på BLI MEDLEM uppe till höger. Medlemsavgiften är 250 kr/år.

För oss är slöjd Glädje, Gemenskap och en Gnutta galenskap!

Aktiviteter 2019

Våra aktiviteter sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

———————————————

21 februari hade vi ÅRSMÖTE.
Tiina Kiveliö fortsätter som ordförande. Inga-lill Cras och Maj Wineström fortsätter också i styrelsen. Nya i styrelsen är Marianne Jonsson, tidigare hemslöjdskonsulent. Karin Stålberg, obändig slöjdare och pysslare. Nicklas Vulcan, erfaren styrelsearbetare.

 

13 april
Börja brodera! Eller fortsätt brodera!
En workshop för dig som vill komma igång att brodera små saker som armband, mobilfordral, broscher med mera.
Ulrica Hesselgren Claesson är vår guide, hon är mycket kreativ. Hon säger: ”Broderi är jättekul! Det finns så mycket man kan skapa med färger, olika material och bling-bling. Jag har broderat i några år nu och är fortfarande lika road.”
Om du är van brodös är du förstås också välkommen!

Vi ordnar en workshop lördagen 13 april kl 11-16. Lokalen är Upplandsmuseets Kanikenlokal på Västra Ågatan 16. Närmsta busshållplats är Stora Torget, sen är det 2 kvarter att gå. Parkering finns ibland på Trädgårdsgatan som ligger på andra sidan kvarteret. Lokalen är tillgänglig även för rullstolsburna. Det finns ett litet kök med mikro. Ta med lunch, fika ordnar vi. Begränsat antal deltagare.

Pris: 250 kr för medlemmar i Uppsala Hemslöjdsförening. 400 kr för övriga. Betalas in till vårt bankgiro 702-4490, märk inbetalningen ordentligt.

Ta med det du har av material: ulltyger, garn, sånt som glittrar och lockar. Det kommer också att finnas material att börja med för dig som är helt nybörjare. Och dessutom kommer Maria Tamme som har butiken Tammekraft att sälja mycket material så passa på att bunkra upp för kommande behov!
Sista anmälningsdag är 31 mars (om det inte blir fullt innan). Anmäl dig till Tiina på epost tiina.kivelio@gmail.com

Sker i samarbete med Hemslöjdskonsulenterna och Studieförbundet Vuxenskolan.
Titta gärna på Ulricas Facebooksida Frojdestygn och Marias webbutik https://tamme.com

 

16 aprilär vi värdar för Slöjdkaféet på Kaniken, Västra Ågatan 16. Kom och slöjda från halv sex!

 

14 maj ordnar vi Slöjdpicknick som förra året. Vi har dock inte bestämt plats ännu, men det blir ett tillfälle att träffa andra slöjdare under fria utomhusformer. Vi börjar kl 17.

Gå med vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening. Information finns också på vår webbsida https://hemslojden.org/forening/uppsala-hemslojdsforening/

Vill du göra något särskilt, hör av dig till styrelsen! Du får mycket jättegärna komma med förslag vad vi kan göra, och du får även väldigt gärna komma med nästan färdigplanerade kurser! Kanske DU kan hålla i något? Vi har bra lokaler i och med samarbetet med Upplandsmuseet och Studieförbundet Vuxenskolan, vi har god ekonomi och vi har gott humör. Nu behöver vi DINA idéer och engagemang!
Man kan till exempel starta kamratcirklar, vilket är att en grupp människor träffas och gör något tillsammans. Man kan få hjälp med lokal och eventuellt verktyg genom Vuxenskolan.

 

Om oss

Uppsala Hemslöjdsförening är en helt ideell lokalförening. Vi är en underavdelning av Hemslöjdsförbundet i Uppsala län (HUL) och tillhör Sveriges Hemslöjdsföreningars Riksorganisation (SHR).

Föreningens styrelse:
Tiina Kiveliö, ordförande
Inga-lill Cras, kassör. Mobilnummer 073-963 1906, epost inga-lill.cras@telia.com
Maj Wineström
Marianne Jonsson
Karin Stålberg
Nicklas Vulcan

Vi samarbetar med andra slöjdföreningar i Uppland, bland andra

Upplandsmuseet
Hemslöjdsförbundet i Uppsala län
Ull i Uppland
Upplands Lin
Uppsala Knyppelgille
Broderiakademin
Uppsala Vävare
Kulturföreningen Fyrisgillet
Kontakta oss gärna, men tänk efter om det är oss du ska kontakta! Kursen du vill gå kanske anordnas av länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet? Hemslöjdsbutik finns inte längre i Uppsala. Och man kan vara medlem i Uppsala Hemslöjdsförening eller länsförbundet.

Vill du bli av med något material eller skaffa något? Det är svårt för oss att förmedla, men gå in på vår Facebookgrupp Uppsala Hemslöjdsförening, så finns det säkert någon som kan hjälpa dig.

För våra kurser gäller följande: Anmälan är bindande men ej personlig. Betalning två veckor innan. Om man avanmäler sig tidigare än sju dagar före kurstilldagen, får man tillbaka avgiften förutom 100 kr (men du kan ge platsen till en god vän).

Relaterat ur Slöjdkalendern

Broderi-workshop

Börja brodera! Eller fortsätt brodera! En workshop för dig som vill komma igång att brodera små saker som armband, mobilfordral, broscher med...