Halländska hemslöjdsföreningen Bindslöjden

Halländska hemslöjdsföreningen Bindslöjden 

är en samarbetsorganisaation för våra fyra lokalföreningar i Falkenberg, Halmstad, Kungsbacka och Varberg. Vill du veta mer om aktiviteter i Halland är det i lokalföreningarna det händer.

Varje år arrangerar vi minst en gemensam träff. Höstens träff äger rum den 21 oktober på Steninge vandrarhem. Temat för dagen är Binge med både workshops och fri stickning. Bodil Jönsson (känd för sin 10 tankar om tid) kommer till oss med en samtalsföreläsning,

 

Sticka binge. Börja mönstersticka halländskt binge.  Boken är lika aktuell i år som när den kom ut 2016 och blir en uppskattad present till den som stickar. Lokalföreningarna säljer den med medlemsrabatt. Eller fråga efter boken i din garnbutik, i din bokhandel eller sök på nätet.

Välkommen att höra av dig med frågor, tips mm!

Hemslöjdens samlingar
Halländska hemslöjdsföreningen Bindslöjden har sedan starten 1911 samlat slöjdföremål, skisser, fotografier mm.Samlingen bestående av ca 1 500 föremål övergick under 2013 i Hallands konstmuseums ägo.Ungefär hälften av föremålen, ca 800, finns digitaliserade i databasen Hemslöjdens samlingar.En fortsatt digitalisering kommer att ske och stora delar av samlingarna kommer bli tillgängliga på Digitalt museum. Redan nu finns mycket att titta på i Digitalt museum.

banners_hemsida_hallandska_610px

Relaterat ur Slöjdkalendern

Workshop på temat binge

Vi träffas för att binga i sällskap - så som man hade bingegille förr. Workshops i dubbelstickning, mönsterstickning, fri stickning samt en...