Föreningen Spring Craft

Spring Craft 2022 Logotyp

Vi kommer tillbaka 2022 under temat

”On the Edge”  27-28/5.

  Med en dåres envishet och en massa entusiasm och positivt tänkande har vi på årsmötet i oktober beslutat att genomföra Spring Craft 2022.    Vi är övertygade om att temat för eventet är engagerande för smeder och slöjdare men även en bred allmänhet och trots ett uppehåll i två år är alla engagerade företag, föredragshållare, musik, band, festfixare och kursledare ivriga att äntligen få komma igång med det event som vi alla längtat efter.

Årets tema är skärande verktyg för både trä och stål. Vi tror att innehållet i programmet talar för sig själv.

 

 

 

 

Tävlingen ”On the Edge”

Föreningen Spring Crafts Jurybedömda tävling 2022. Temat är ”On the Edge” och tolkningen är generös. Verket skall i huvudsak vara tillverkat genom varmsmide. Det finns ingen begränsning i storlek men observera att du själv måste ombesörja transport till och från Spring Craft i Trollhättan.

Äran och totalt 10.000 svenska kronor står på spel! 6.000 kr. i 1:a pris, 3.000 kr. i 2:a pris och

1.000 kr. i 3:e pris.

Ingen förhandsanmälan behövs men observera att inlämning måste ske fredag den 27 maj på konsthallen i Trollhättan mellan klockan 15 och 20. Verket ska bedömas anonymt, så inga stämplar eller annan identifikation tillåts. Upphovsmannens/kvinnans namn ska lämnas i ett förseglat kuvert.

Anmäl dig till festen!

Vill du vara med på festen under lördagskvällen så anmäl dig till: je.svensson.49@gmail.com

Anmäl dig till demosmidet!

Ta chansen! Smid ett alster på temat ”On the Edge” och var med och tävla om hederspriset ”årets guldhammare”. Du kan delta ensam eller som grupp. Anmälan görs till: info@ivanssmedja.se

Medtag

Ta gärna med dig ett smidesalster till vår populära utställning i konsthallens annex. En utställning där alla, amatör som proffs, konstsmed som brukssmed, deltar på lika villkor för att visa upp, gestalta och knyta kontakter kring hela vår spännande smideskultur. Transporten ombesörjer du själv och verket måste hämtas senast söndag 29/5 klockan 13.

Välkomna!

 

Vi klarade det !

     Årets Spring Craft blev ett möte som präglades av god kamratskap och hjälpsamhet. Alla var ivriga att dela med sig av sina kunskaper och knep på ett mycket generöst sätt och viljan att lära lyste upp hela eventet. Hela andemeningen med vår förening är just detta att förmedla kunskap, erfarenheter och knyta nya kontakter och i den meningen blev arrangemanget mycket lyckat.