Boråstorpet

Boråstorpet är beläget utmed Riksväg 40, mellan Bollebygd och Borås. Rastplatsen drivs av Trafikverket, medan själva torpet ägs av Borås kommun. I maj-augusti håller Knalleslöjdarna öppet torpet och du kan stanna för en fika eller handla slöjd- och hantverksprodukter. Övriga tider på året fungerar Boråstorpet som rastplats med toaletter och bord ute (några under tak) för fika.

Boråstorpet – Sveriges vackraste rastplats ! Med det pietetsfullt renoverade hemmanet Krokstorp som servicebyggnad i centrum för den stora rastplatsen, erbjuder ”Boråstorpet” möjligheter som få andra rastplatser. 18 rejäla sittgrupper spridda i det öppna, återskapade jordbrukslandskapet, promenad-slingor, grillplats och vattenspegel gör det hela till ett trivsamt utflyktsmål. När dåvarande Vägverket byggde om riksväg 40 mellan Göteborg och Borås till motorväg, ville Borås Stad ha en rastplats längs sträckan. I det övergivna Krokstorp hittade man osedvanliga förutsättningar. Knalleslöjdarna fick möjligheten att servera fika och sälja hantverk under somrarna.

Knalleslöjdarna är en ideell förening som är ansluten till Älvsborgs läns Hemslöjdsförbund – ÄLH och Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund – SHR

Boråstorpet är nu stängt för året.
Öppettider under säsongen 2020 är inte fastställda ännu.

Under sommarsöndagar har vi även slöjdaktiviteter, där slöjdarna visar sina olika hantverk.

Under sommaren kan vi även ta emot busslaster men ring gärna och förboka på 073-058 83 95 eller 070-241 05 08.

Det finns även en Facebooksida för Boråstorpet där du kan lämna kommentarer.

Välkomna på ett besök!

**********************************************************************************