Workshop slå rep FULLBOKAT

Slå rep

Lär dig att slå rep – FULLBOKAT 

Kom och lär dig ett hantverk som existerade redan 2600 före Kristus. Rep och linor har ingått i människans ägor för både jakt och fiske och för att sätta fast båtar. Under 1700- och 1800-talen användes ofta lin som material efter som det odlades på gårdarna här uppe.

Deltagarna kommer att arbeta tillsammans tre och tre. Två till tre garn slås ihop och varje garn innehåller en mängd fibrer. Vi försöker hinna med att varje deltagare får slå en 3-garnslina och tre delar på ett grövre 9-garnsrep.

Fullbokat 2023-01-11. Endast väntlista.

Nytt datum 6 maj. De som redan bokat en plats har kvar sin plats. Om det sker någon ändring efter nytt datum meddelas detta här.

Lisbeth Vestin om att lära sig slå rep

”Eftersom jag odlat lin sedan början av 1980-talet så var det ett naturligt steg att lära mig slå rep av lin, när jag fick möjligheten att lära mig av sista mästaren i repslagning, Vilhem Eriksson, farbror Ville. Efter att jag blivit godtagen som respslagargesäll har det blivit många klena, grova och experimentella rep slagna.”

Plats: Skapan, Örnsköldsviks museum och konsthall, entréplan
Pris: 480 kr för medlem i Örnsköldsviks ideella Hemslöjdsföreningen
550 kr för ej medlemmar
I priset ingår handledning och material. På museet kan du själv köpa te, kaffe, fikabröd. Medhavd matsäck kan ätas inne i Skapan ej i kaféet.
Datum: lördag 6 maj 2023, kl.11.30-15.30
Handledare: Lisbeth Vestin
Begränsat antal deltagare, max 6 personer
Arrangör: Örnsköldsviks ideella hemslöjdsförening tillsammans med Bilda
Övrigt: För att kunna delta i denna workshop behöver du kunna stå upp och arbete under lång tid, orka hålla samman garn och tvinna till ett rep. Tag gärna med eget anteckningsblock och penna. Det finns små nivåskillnader för att ta dig in till lokalen. Avgiftsbelagd parkering finns invid museet.