Workshop grunderna i Anundsjösöm

Anundsjosom

Lär dig brodera grunderna i Anundsjösöm – FULLBOKAT

Kom och lär dig grunderna i Anundsjösöm, vårt eget lokala broderi. Vi följer mönster och teknik efter Brita-Kajsa Karlsdotter. Stygnen sys med två trådar, ensidig plattsöm med omväxlande långa och korta stygn. Det som har blivit ”Anundsjöstygnet” är när du syr ett sidostygn mellan två trådar. Du kan även ta med eget material, en duk, ett plagg, ett tygstycke om du vill brodera direkt på dessa. På plats finns provlappar, nålar och garn som ingår i avgiften. Provlapparna får du ta med dig hem.

FULLBOKAT endast väntlista från 2022-11-30

Om kursledaren Margit Lundquist

Margit började brodera Anundsjösöm 2007 när hon flyttade till Bredbyn. Handarbete har alltid varit en del av livet och genom broderiet träffade hon nya vänner och fick gemenskap i byn.

Plats: Skapan, Örnsköldsviks museum och konsthall, entréplan
Pris: 100 kr för medlem i Örnsköldsviks ideella Hemslöjdsföreningen
150 kr för ej medlemmar
I priset ingår handledning och material. På museet kan du själv köpa te, kaffe, fikabröd. Medhavd matsäck kan ätas inne i Skapan ej i kaféet

Datum: lördag 11 februari 2023, kl.11.00-15.00
Handledare: Margith Lundquist
Begränsat antal deltagare, max 10 personer
Arrangör: Örnsköldsviks ideella hemslöjdsförening tillsammans med Bilda
Övrigt: Inga förkunskaper krävs. Tag gärna med eget anteckningsblock, penna och sax. Det finns små nivåskillnader för att ta dig in till lokalen. Avgiftsbelagd parkering finns invid museet.