Hantverksträff: Väva Rosengång med brickor

Hantverksträff: Väva rosengång med brickor tisdagen den 16 maj 18.30-21.00

Välkommen till en hantverksträff där vi visar hur man gör band med figurer inspirerade av gubbatäcken i bunden rosengång.

Träffen vänder sig främst till dem som provat på att väva brickband. Vi börjar med en genomgång av hur man sätter upp och väver rosengångsband. Därefter tittar på deltagarnas medhavda band. sedan väljer deltagarna om de vill fortsätta med sina egna band eller starta ett nytt band. Vi väver det vi själva väljer och inspireras av varandra. Vi väver enkla eller mer avancerade band.

Om du är nybörjare och är nyfiken på brickband så får du låna ett iordningställt band i bandvävsstol och lära dig vävtekniken. Du får naturligtvis ta med dig hem det du vävt.

Vi väver med midjebälte och i bandvävstol och jämför.

Träffen är gratis. Garn och brickor finns till självkostnadspris. Deltagare som inte är medlem i någon av Västmanlands Hemslöjdsföreningar betalar 50 kr föreningen.  Pengarna går direkt till hyran av vårt förråd där vi förvarar vårt material.

Ta gärna med en sax och om du har, ta med dig en skruvtving att fästa i bordet.

Det finns kaffe och te. Vuxenskolans lokaler är luftiga och det finns hiss.

Anmälan sker till Vuxenskolan Västmanland via länk: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vastmanland/kurser/vava-rosengang-med-brickor-70204/  Glöm inte att meddela till Vuxenskolan om du blir sjuk så kan någon annan få platsen. Vid sena återbud anmäl till ledaren. 15 platser.