Väva gubbatäckefigurer med brickor

Välkommen till en hantverkskurs med två träffar i ”Väva brickband med inspiration från gubbatäcken i rosengång” i samarbete med Vuxenskolan tisdag den 12 och 26 september kl. 18.30-21.00 på Lysgränd 1 i Västerås. Kursstart den 12 september.

Ledare Karin Assarsson OomVästerås slöjd och Hantverksförening

Du bör ha provat på att väva brickband förut men om du inte gjort det så får du börja med att väva på färdiguppsatta band för att förstå tekniken.

Första träffen ritar vi mönster och gör i ordning våra band. Andra träffen väver vi. Du får lära dig ett sätt att markera hålen på brickorna för att förstå och hitta tillbaka till utgångspunkten om det har blivit trassel. Vi väver med midjebälte och i bandvävstol och jämför.

Kursen är gratis. Garn och brickor finns till självkostnadspris. Deltagare som inte är medlem i någon av Västmanlands Hemslöjdsföreningar betalar 50 kr föreningen.  Pengarna går till hyran av vårt förråd.

Ta gärna med en sax och om du har tag med dig en skruvtving att fästa i bordet.

Det finns kaffe och te. Det är rymliga lokaler som är tillgänglighetsanpassade.

Anmälan sker till Vuxenskolan Västmanland. Länk:https://www.sv.se/avdelningar/sv-vastmanland/kurser/brickbandsvavning-gubbatacken-i-rosengang-fortsattning-71262/

Glöm inte att meddela om du blir sjuk så kan någon annan få platsen. Meddela i första hand vuxenskolan men vid sena återbud meddela ledaren

10 platser + ledare