Väv på vikingavis

Väv vikingaband med Karin Assarsson Oom

Vill du prova på att väva på vikingavis? Vill du spinna en tråd? Nyfiken att väva med brickband?Karin Assarsson Oom, textillärare och konsthantverkare visar hur man väver brickband. Du får göra i ordning ditt eget brickband och väva. Du får också prova på att väva på Västmanlands läns museums upprättstående järnåldersvävstol och att spinna tråd av ull samt lin. 

Material finns på plats. Du får gärna ta med egna garner i hållbara material. Inga förkunskaper krävs. För dig mellan 9 och 90 år. Barn under 12 år bör ha en vuxen med sig.

Det blir rast vid tillfälle och medtag eget fika då Karlsgatan Kafé tillsvidare är stängt på grund av pandemin. Prova på-tillfälle för dig som är intresserad av att ge dina prylar ett extra liv.

Tid: Lördag 19 juni kl 12.00-16.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås, i verkstaden i utställningen Hållbara rum.
Antal platser: 7 st (inkluderat både vuxna och barn). 
Kostnad: Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Karin Assarsson Oom, Västerås slöjd- och hantverksförening, 070-544 99 52.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt och ditt barns namn, e-postadress samt mobilnummer.

Har ni anmält er och senare får förhinder ber vi er avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få er plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland