Väv badrumsmatta i rockring

Badrumsmatta av Karin Assarsson Oom

Vill du prova att väva i en rockring? Du får göra din ring av långa pilskott. I en liten ring kan du göra en dyna. Vill du påbörja en matta till badet eller annat rum gör du en större ring. Perfekt tillfälle att använda trasor som till exempel utslitna favorit t-shirten som inslag i din väv.

Karin Assarsson Oom, textillärare och konsthantverkare visar hur du enkelt tillverkar en rockring av långa pilskott, förbereder din väv och hur du väver. Material till ringen och klippta trasor till väven finns på plats. Du får gärna ta med eget material som till exempel utslitna favorit t-shirten. Inga förkunskaper krävs. Från 9 år. Barn under 12 år bör ha en vuxen med sig.

Det blir en kort rast vid tillfälle och ta med eget fika då Karlsgatan Kafé är stängt tills vidare på grund av pandemin. Workshop för dig som är intresserad av att ge dina prylar ett extra liv.

Tid: Onsdag 21 april kl 17.30-19.30.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås, Hörsalen.
Antal platser:7 st (inkluderat både vuxna och barn). 
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Karin Assarsson Oom, Västerås slöjd- och hantverksförening, 070-544 99 52.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, namn på ditt barn och dig, mejladress samt mobilnummer till vårdnadshavare.

Har ni anmält er och senare får förhinder ber vi er avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få er plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland