Tuskaft & kypert – nybörjarkurs i vävning 7-13 augusti

Tillhör du dem som längtar efter att lära dig att väva? Nu har du chansen att lära dig grunderna under en vecka i Slöjdens hus. Vi kommer att ägna oss åt olika vävar i tuskaft och kypert och gå igenom allt från uppsättning till vävning.

Kursen är lämplig för dig som inte har vävt tidigare men också för dig som har provat på lite grann eller vävt för länge sedan.

Kursledare 
Lena Köster är fårägare, pedagog och textil konsthantverkare, hon är en av landets främsta lärare inom ullkunskap och spinning och vävningen ligger henne varmt om hjärtat.

Fika och lunch
Fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg. Lunch ingår inte, det finns möjlighet att värma och äta mat i anslutning till kurslokalen och det finns flera restauranger i de närmsta kvarteren.

Tag med 
Anteckningsmaterial, papper, penna, sax, nålar och måttband. Det kan vara skönt att ha tofflor/sockor och kudde att sitta på vid vävstolen och hörlurar för det kan bli mycket ljud när alla väver. Har du vävskyttlar, skedkrok och andra vävredskap kan du ta med dem också. Lite närmare kursstart kommer du få en utförligare materiallista om du exempelvis vill skaffa eget garn till inslag.

Kursavgift
Kostnad7350kr för medlem och 7550kr för icke medlemmar. Kostnad i form av kursmaterial / vävgarner tillkommer.

Frågor om anmälan och betalning, kontakta: 
doris.andersson@nbv.se
Mer information om kursinnehåll, kontakta: 
Hemslöjdskonsulenterna i Skövde
Mobil: 070 – 662 68 07
E-post: kristina.brandt@vgregion.se

ANMÄLNINGSFORMULÄR