Temalördag: Laga jeans för hand

Katastrof! Favoritjeansen har fått ett hål i grenen eller på knät. Ska du behöva gå igenom processen med att köpa ett nytt par? Stå i provrum och bli besviken över att inget sitter lika bra som de du hade, och ha ångest över allt vatten som du vet går åt i produktionen av ett nytt par byxor? Nej! Kom till Hemslöjdens lokal för att lära dig laga jeans för hand istället. Vi kommer gå igenom mer och mindre diskreta lagningsmetoder som du kan använda för att göra byxorna användbara igen utan att använda maskiner.

Ta med dig ett par trasiga eller slitna byxor (du kommer inte att hinna med flera under själva lördagen) att öva på. Nål, tråd och lapptyg finns på plats. Du får tips och stöd i hur du kan laga hålet eller slitningen i just dina jeans.

Värd: Anna Runsö

Temalördagarna är en mötesplats, där vi delar kunskap med varandra. Du betalar för material och fika, i övrigt ingen avgift.

Vi serverar enklare fika med kaffe, te och småkaka för 30 kronor. Café Bullen på Thorildsplan säljer smörgåsar med mera med 15% medlemsrabatt.

Bild: Jeanstyg i närbild, fotograferade av Partonez (Wikimedia Commons)