Stockholm läns hemslöjdsförening

Stockholms läns hemslöjdsförening är en kunskapsorganisation, upplevelseförmedlare och mötesplats för slöjdintresserade från Grisslehamn i norr till Nykvarn i söder.

Vi har en lokal på Drottningholmsvägen 70 (T-bana Thorildsplan).

Vi arrangerar Hemslöjdens kurser och samarbetar med bildningsförbundet NBV. Från och med 2018 bedrivs vår verksamhet med stöd från Stockholms läns landstings kulturnämnd.

Om du vill bli medlem hos oss via webben väljer du först Stockholms län och sedan Stockholms läns hemslöjdsförening i rullgardinmenyn (här är länken till sidan för nya medlemsskap).

  • Vuxen: 280 kr/år
  • Familjemedlemsskap (minst två personer på samma adress): 380 kr/år
  • Barn och ungdom (upp till 25 år): 50 kr/år
  • Företags/stödmedlemsskap: 500 kr/år

År 2020 höjs avgiften för vuxenmedlemskap till 300 kr/år och för familjemedlemskap till 400 kr/år.

Vi finns på Facebook (Stockholms läns hemslöjdsförening) och på Instagram (hemslojd_stockholm) med hashtaggarna #hemslöjdenSthlm och #SLHFslöjd.

Vill du bli vår nästa Veckans Slöjdare på Instagram? Våra medlemmar och stipendiater har möjlighet att visa upp sitt slöjdande med sju bilder under sju dagar (måndag-söndag) med egna kommentarer om varför man slöjdar och vad man gillar att hålla på med. E-posta en intresseanmälan till info@stockholm.hemslojden.org så återkommer vi med mer information!

Information om våra medlemsrabatter: SLHF våra rabatter 2019

Styrelsen har antagit en handlingsplan mot trakasserier och kränkande särbehandling. Du kan läsa den här: Handlingsplan mot trakasserier.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Måndagsöppet

I maj är det öppet i lokalen varannan vecka. Det finns fika till självkostnadspris och möjlighet att köpa böcker från Hemslöjdens förlag, dräktmaterial...

Onsdagscafé

Vi träffas varannan onsdagseftermiddag (jämna veckor). Ta med ditt eget handarbete/slöjdarbete eller bara kom och umgås. Fika till...

Garnglädje i Gnesta

Sista torsdagen i månaden träffas vi, fikar och hantverkar tillsammans. Drop in. Slöjdombud Linnea Johansson informerar om föreningens verksamhet. Ta med...

World Wide Knit In Public i Rålambshovsparken

Vi firar World Wide Knit In Public-dagen med en sticknick (stickpicknick) i Rålambshovsparken. Vi ses i den delen av parken som ligger nedanför...