Stockholm läns hemslöjdsförening

OBS! I vår träffas vi digitalt. Vi följer händelseutvecklingen i Stockholm och anpassar verksamheten vartefter. I maj börjar vi med några aktiviteter utomhus. Flera utomhusaktiviteter kommer till i sommar.

Bilden: Evelina Björnkvist är en av årets två Jenny Åkerström-Söderströms fond-stipendiater. Hon läser möbeldesign med inriktning trä på HDK-Valand vid Steneby.

– – –

Stockholms läns hemslöjdsförening är en kunskapsorganisation, upplevelseförmedlare och mötesplats för slöjdintresserade från Grisslehamn i norr till Nykvarn i söder.

Vi har en lokal på Drottningholmsvägen 70 (T-bana Thorildsplan) i Stockholm.

Vi arrangerar Hemslöjdens kurser och samarbetar från och med 2020 med Kulturens studieförbund. Från och med 2018 bedrivs vår verksamhet med stöd från Region Stockholm.

Om du vill bli medlem hos oss via webben väljer du först Stockholms län och sedan Stockholms läns hemslöjdsförening i rullgardinmenyn (här är länken till sidan för nya medlemsskap).

  • Vuxen: 300 kr/år
  • Familjemedlemsskap (minst två personer på samma adress): 400 kr/år
  • Barn och ungdom (upp till 25 år): 50 kr/år
  • Företags/stödmedlemsskap: 500 kr/år

Vi finns på Facebook (Stockholms läns hemslöjdsförening) och på Instagram (hemslojd_stockholm) med hashtaggarna #hemslöjdenSthlm och #SLHFslöjd.

Vill du bli vår nästa Veckans Slöjdare på Instagram? Våra medlemmar och stipendiater har möjlighet att visa upp sitt slöjdande med sju bilder under sju dagar (måndag-söndag) med egna kommentarer om varför man slöjdar och vad man gillar att hålla på med. E-posta en intresseanmälan till info@stockholm.hemslojden.org så återkommer vi med mer information!

Information om våra medlemsrabatter: MEDLEMSRABATTER 2021

Styrelsen har antagit en handlingsplan mot trakasserier och kränkande särbehandling. Du kan läsa den här: Handlingsplan mot trakasserier.

Handlingar till föreningsstämman den 17 mars:

 

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Måndagssamtalet: En kväll om lin

Lin ligger i tiden, inte minst med projektet "En kvadratmeter lin", som pågår för fullt runt om i landet. Vi lyfter fram några aktuella röster om lin och...

Täljträff utomhus

Vi ses utomhus i Rålambshovsparken för att tälja tillsammans. Parken är stor, men vi träffas vid hundrastgården, som ligger ganska rätt över...

Måndagsöppet digitalt

Nu när vi inte kan ses i vår lokal så träffas vi digitalt. Du är uppkopplad via din dator/läsplatta/mobiltelefon och kan prata med andra medan du...

Origamicafé digitalt

Vill du vika papper, fika och få inspiration i kreativt sällskap? Då är vårt Origamicafé något för dig. Här träffas vi för att vika och byta idéer och...

Slöjdklubben Påfågeln i Upplands-Väsby

Du som är mellan 8 och 12 år, kom och upplev glädjen i slöjden! Vi träffas två gånger i vår, bägge gångerna utomhus. Dagens tema: Täljda...