Stockholm läns hemslöjdsförening

Vi planerar för ordinarie verksamhet i vår lokal men har beredskap att återinföra förhandsanmälan eller stänga igen om smittspridningen skulle öka. Vi sprider ut oss i lokalen och serverar bara enkel fika (inga smörgåsar) för 20 kronor (betala kontant eller med Swish).

Höstens program är under publicering. Fler programpunkter tillkommer!

Bilden: Evelina Björnkvist är en av årets två Jenny Åkerström-Söderströms fond-stipendiater. Hon läser möbeldesign med inriktning trä på HDK-Valand vid Steneby.

– – –

Stockholms läns hemslöjdsförening är en kunskapsorganisation, upplevelseförmedlare och mötesplats för slöjdintresserade från Grisslehamn i norr till Nykvarn i söder.

Vi har en lokal på Drottningholmsvägen 70 (T-bana Thorildsplan) i Stockholm.

Vi arrangerar Hemslöjdens kurser och samarbetar från och med 2020 med Kulturens studieförbund. Från och med 2018 bedrivs vår verksamhet med stöd från Region Stockholm.

Om du vill bli medlem hos oss via webben väljer du först Stockholms län och sedan Stockholms läns hemslöjdsförening i rullgardinmenyn (här är länken till sidan för nya medlemsskap).

  • Vuxen: 300 kr/år
  • Familjemedlemsskap (minst två personer på samma adress): 400 kr/år
  • Barn och ungdom (upp till 25 år): 50 kr/år
  • Företags/stödmedlemsskap: 500 kr/år

Vi finns på Facebook (Stockholms läns hemslöjdsförening) och på Instagram (hemslojd_stockholm) med hashtaggarna #hemslöjdenSthlm och #SLHFslöjd.

Vill du bli vår nästa Veckans Slöjdare på Instagram? Våra medlemmar och stipendiater har möjlighet att visa upp sitt slöjdande med sju bilder under sju dagar (måndag-söndag) med egna kommentarer om varför man slöjdar och vad man gillar att hålla på med. E-posta en intresseanmälan till info@stockholm.hemslojden.org så återkommer vi med mer information!

Information om våra medlemsrabatter: MEDLEMSRABATTER 2021

Styrelsen har antagit en handlingsplan mot trakasserier och kränkande särbehandling. Du kan läsa den här: Handlingsplan mot trakasserier.

Handlingar till föreningsstämman den 17 mars:

 

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Lappa- och laga-söndag

Har du älskade kläder eller andra textilier hemma som du inte använder för att de är trasiga? Kom och lär dig hur du kan laga eller modifiera för att få...

Måndagsöppet

Varannan måndag (udda veckor) är det öppet i lokalen. Du är mycket välkommen att komma och jobba med ditt eget slöjdprojekt eller använda våra...

Workshop: Skedtäljning med yxa och kniv

Den österrikiske träslöjdaren Maximilian Neukäufler (@woodsmansfinest) gör ett besök i Sverige i höst och kommer till Stockholm för ett exklusiv workshop....

Workshop: Skedtäljning med yxa och kniv

Den österrikiske träslöjdaren Maximilian Neukäufler (@woodsmansfinest) gör ett besök i Sverige i höst och kommer till Stockholm för ett exklusiv workshop....

Täljträff

En kväll för dig som gillar att tälja tillsammans med andra. Material och redskap finns men ta gärna med eget om du har. Kaffe/te och småkaka kostar 20...