Täljkollo för tjejer

poster för sommarens Täljkollo

I augusti ordnar vi täljkollo för tjejer i samverkan med Borlänge kommun och ”Trevligt lov”. Det kommer att vara två kortkollon en måndag – tisdag och en onsdag – fredag .

Slöjdare Sofi Karlsson (instagram – slojdarekarlsson) och  slöjdare/konstnär Helena Bratt (instagram – helbratt) är våra eminenta handledare.

De beskriver kursen så här:

Vi lär ut grunderna i hur man täljer med kniv och yxa och du får testa att jobba i färskt trä. Vi  kommer att tälja krokar/hängare, vindsnurror, sked/smörknivar och annat. Vi vill att du ska känna dig bekväm med yxa och kniv och lära dig teknik och säkerhetstänk vid användning och såklart att du har en rolig vistelse.

Tid: v.33
Grupp 1 måndag 10/8 – tisdag 11/8 kl.10-15
Grupp 2 onsdag 12/8 – fredag 14/8 kl.10-15

För dig som är: tjej i åldern 12-16år

Ansvar på plats/handledare: Sofi Karlsson, slöjdare och Helena Bratt, konstnär, slöjdare och kulturmålare 

Kontaktperson: Om man har frågor så kan man ringa  Kattis K Hofvander, hemslöjdskonsulent på tel.023-26485 eller maila till kattis.k.hofvander@hemslojd.org

Anmälan: Anmälan till Borlänge kommun, se länk.

Antal deltagare: max 12 deltagare i varje grupp. Välj grupp 1 mån-tis eller grupp 2 ons-fre 

Övrig information: Du behöver ha oömma kläder. Vi kommer att vara utomhus så kläder för alla väder och för att arbeta i.

Dina vårdnadshavare/föräldrar måste godkänna att du får använda skärande/vassa redskap som kniv och yxa.

LÄS MER och anmäl dig via DENNA länk – https://www.borlange.se/uppleva-och-gora/ung-i-kommunen/trevligt-lov/kultur-teknik-friluftsliv-m.m.