Tälj skedar med Maximilian Neukäufler

Skedar av Maximilian Neukäufler.

Välkommen till skedtäljningsworkshop med Maximilian Neukäufler lördagen den 18 december! Maximilian är en slöjdare från Österrike som rest runt i bland annat Kanada och Japan under sina slöjdiga äventyr. Förutom att tälja föremål i trä har Max också jobbat med att ta fram egna versioner av bra täljverktyg som yxor och knivar.

Syftet med träffen är att, förutom att lära sig och inspireras av Max, att vi som håller på med hårdslöjd i Västmanland med omnejd får träffas och hantverka ihop samt får möjlighet att inspirera varandra. Max kommer bland annat visa sina metoder och rutiner kopplat till skedtäljning. Evenemanget vänder sig till dig som är van att tälja och hantera eggverktyg. Titta gärna in på Maximilians sida på Instagram för att se hans alster. Det här ingår:

  • Workshop med Maximilian Neukäufler.
  • Fika och grillunch. Meddela eventuell specialkost i din anmälan.
  • Huggkubbar och material (björk) finns på plats. Önskas något annat går det bra att ta med det själv. Obs! Ta med egna täljverktyg efter önskemål.

Tid: Lördag 18 december kl 10.00-17.00.
Plats: I Trätämjar’ns snickeriverkstad mellan Sala och Avesta. Adress: Jordbrovägen 15, 733 62 Västerfärnebo.
Antal platser:Begränsat antal platser8 st. Förkunskaper krävs. Kursen ges på engelska.
Kostnad: 250 kr. Du får faktura via e-post som anmälningsbekräftelse.
Anmälan och frågor: Obligatorisk föranmälan till Micke Fröjd, 070-257 99 11 eller tratamjarn@gmail.com. Ring gärna om du har en fråga eller bara vill säga hej inför framtida träffar!
Arrangörer: Trätämjaren (@tratamjarn) i samarbete med Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i verkstaden som är ca 400 m2 kan vi hålla lämpliga avstånd. Välkommen med din anmälan!