Tälj en knopplist – Fullbokad!

Tälj en knopplist

Vill du prova på att tälja krokar och göra en praktisk knopplist? Perfekt om du behöver förvaring till egna rummet, hallen eller köket! Under ledning av Johan Sagström, träslöjdslärare och medlem i Västerås slöjd- och hantverksförening får du lära dig grundläggande täljgrepp. Du får också insikter i ämnet du täljer i och tips på hur du slöjdar säkert.

Du får tillverka en enklare knopplist med 2-3 krokar. Sammanfogningen kommer att ske med hjälp av krympning och svällning av materialet. Vi täljer pinnar som är torkade inomhus och brädan kommer att vara torkad utomhus. Det är tyngre att tälja i torrt trä så vi tar även hjälp av stämjärn om det behövs. Inga förkunskaper krävs. Prova på-tillfälle för dig som van och ovan att tälja samt är minst 16 år. Det blir rast vid tillfälle och fika finns att köpa på Karlsgatan Kafé.

Tid: Söndag 24 oktober kl 12.00-16.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås, i verkstaden i utställningen Hållbara rum.
Antal platser: 6 st. 
Kostnad: Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Johan Sagström, Västerås slöjd- och hantverksförening, 073-654 35 79.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt och ditt barns namn, e-postadress samt mobilnummer.

Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland