Sy- och hantverksfestivalen

Kom och hälsa på Hemslöjdsföreningen på Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan! Vi finns i monter C09:80.

Gratis prova-på: Släng inte dina gamla jeans – förvandla dem istället! Lär dig göra snygga lagningar med sashikoteknik och applikationer, omvandla jeansen till en väska, en nåldyna, ett fodral för dina penslar eller virknålar… På plats finns jeans, sömnadsmaterial, kreativa idéer, och handledning för den som vill! Begränsat antal platser.

Hemslöjdsföreningen jubilerar i år! Föreningens ordförande Maria Holmerin Nord berättar om föreningens 90-åriga historia på scenen kl. 16.00.

Varje dag ordnar vi tre workshops. Platserna släpps på morgonen. Nya medlemmar deltar i workshopen kostnadsfritt om de tecknar nytt medlemskap på plats i montern. Betalning via Swish.

Workshopprogram

Slöjda en visp

Lär dig att tillverka en visp i luffarslöjd, även kallat trådslöjd. Du får lära dig hur du med hjälp av tänger kan böja, bocka, tvinna och surra metalltråd i rostfritt stål för att kunna skapa korgar, ljusstakar, skålar, vispar med mera.

Kostnad: 125 kr.

Lördag 11.00-11.45

Måla ägg

Skapa fantastiska handmålade ägg, även om du är helt och hållet nybörjare! Hemslöjdsföreningens äggsperter delar med sig av kunskap, tips och tricks och goda råd som gör processen både enkel och kul!

Kostnad: 125 kr.

Lördag 13.00-13.45

Slå rep

Med hjälp av en handvevad repslagningsmaskin får du lära dig att slå ett dekorativt rep i olika färger. Repet kan du använda som kantdekor till en kudde, som snörning till en tygpåse, omtag till en gardin eller vadhelst din fantasi kan hitta på!

Kostnad: 125 kr.

Lördag 15.00-16.00

Mässinformation, biljettpris etc: https://www.syfestivalen.se/stockholm