Tälj änglar med Sörmlands Täljakademi

Anmäl dig till en digital julslöjdsträff på Zoom. Vi börjar med en digital visning av Ulf och Ulrika Eckardts slöjdiga vardagsrum med huvudinriktning på julslöjd. Därefter får vi under ledning av Ulf Andersson Eckardt slöjda flygande änglar.

Plats: Där du är – men helst där du kan slöjda!

Handledare: Ulf Andersson Eckardt.

Kostnad: Träffen är kostnadsfri.

Anmälan: Senast 7 december till helena.aberg@regionsormland.se 0709-46 15 26. Vi kommer att skicka ut en länk till zoom och instruktioner om hur du gör för att delta senare under veckan.

Förkunskapskrav: Det är bra om du har viss knivvana och den utrustning som behövs.

Utrustning: Du behöver en kniv, en yxa, en liten såg, en klubba (eller trädgren, tjock pinne), en huggkubbe eller en brädbit eller skärbräda att hugga/ klyva mot, ett borrskaft eller en skruvdragare samt spiralborr/ borrar i dimensionen 4-6 mm. Förbandsartiklar är också viktigt att ha på plats.

Material: Färskt trä i asp, sälg eller björk. Rundvirke 18-22 cm långt med en dimension på 8-12 cm. Om du inte kan skaffa detta material på egen hand finns möjlighet att hämta material vid Sörmlands museum i Nyköping eller i Flen om du hör av dig senast 7 december.

Vill du hämta material i Nyköping kontaktar du Helena Åberg
(se kontaktruta).

Vill du hämta material i Flen kontaktar du Ulf Andersson Eckardt
Epost: ulf.anders.rikard.andersson.eckardt@edu.flen.se eller vargen28@telia.com

Dagens upplägg: Efter visning och genomgång av Ulf kommer de som vill stanna kvar i Zoom att kunna göra det och tälja och småprata med varandra. Vi har sedan återsamling kl 13.30 för att se hur långt vi kommit och diskutera våra erfarenheter. Vi kommer att avsluta träffen senast kl 15.

Sörmlands Täljakademi  är ett samarbete mellan Sörmlands museum och Hemslöjdsföreningen Sörmland.