Sy- och hantverksfestivalen

Kom och hälsa på Hemslöjdsföreningen på Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan! Vi finns i monter B14:01.

Gratis prova-på: Släng inte dina gamla jeans – förvandla dem istället! Lär dig göra snygga lagningar med sashikoteknik och applikationer, omvandla jeansen till en väska, en nåldyna, ett fodral för dina penslar eller virknålar… På plats finns jeans, sömnadsmaterial, kreativa idéer, och handledning för den som vill! Begränsat antal platser.

Workshopprogram

Klädda knappar

Lär dig att tillverka en så kallad ”death head button”, en handsydd, klädd knapp med anor från 1600-talet. Det här är en elegant knapp som kan ta ditt plagg till nya höjder eller fungera som en dekorativ accessoar! Välj bland flera olika färger.

Kostnad för workshop 100 kr.

Fredag 11.00-11.45

Dekorativ paketinslagning

Att ge bort paket är alltid roligt, och extra kul blir det om man lägger ner lite extra tid och gör paketet riktigt fint. Lär dig att göra en vacker paketinslagning dekorerad med origami, som passar till julens klappar.

Kostnad för workshop 100 kr.

Fredag 13.00-13.45

Tälj en nystpinne

En workshop för dig som är nybörjare när det gäller täljning. Du får låna en täljkniv och lära dig grundläggande täljgrepp och får sedan prova på att tälja en egen nystpinne – ett redskap som gör det smidigt att nysta ditt garn utan nystmaskin.

Kostnad för workshop 100 kr.

Fredag 15.00-16.00

Mässinformation, biljettpris etc: https://www.syfestivalen.se/stockholm