Sparsamhetsslöjd – vad är det?

Sparsamhetsslöjd, ett nytt gammalt tänk. När vi grävde i våra småländska hemslöjdsrötter hittade vi ett nytt ord. Ett nytt ord med ett gammalt tänk. Ordet är ”Sparsamhetsslöjd” och hade inte en enda träff på Google.

Sparsamhetsslöjd är ett intressant ord och för den som slöjdar är kombinationen hemslöjd och sparsamhet definitivt något som hör ihop. Därför är vi många som redan håller på med detta, att sparsamhetsslöjda, utan att veta om det. För vi vet inte vad ordet betyder. Vi vet heller inte vem som är sparsamhetsslöjdare. Är en hemslöjdare det samma som en sparsamhetsslöjdare? Detta ville vi, Jönköpings läns hemslöjdsförbund ta reda på.

Till denna utställningen har de som vill fått lämna in föremål som de tycker är sparsamhetsslöjd tillsammans med en motivering varför det faller inom ramen för sparsamhetsslöjd.

Vernissage: 16 november mellan kl 17.30-19.00 med slöjd och must.
Öppettider:  Utställningen har inga fasta öppettider utan kan ses när det är aktiviteter i Hemslöjdens Hus. Kontakta utvecklarna: 010-242 59 95, 242 59 96, 242 59 97 eller hemslojd[at]rjl.se, för att boka tid!