Sparsamhetsslöjd – inlämning till utställning

Den16 oktober – 3 november 2023 kommer utställningen ”Vi sätter ljuset på…” handla om sparsamhetsslöjd.

Du har säkert ett föremål som på något sätt faller inom sparsamhetsslöjd. Något sparat, omgjort, använt… , ja vad nu sparsamhets slöjd är. Vi söker dig och ditt föremål: Vi vill göra en utställning
om just sparsamhetsslöjd för att se vad ordet betyder för fler. Föremålet behöver inte vara nygjort, inte heller gammalt, det kan vara ärvt, fått, köpt, omgjort eller gjort i går. Det enda vi vill är att du kan motivera varför det är sparsamhetsslöjd.

Vem får lämna in?
Alla som har något som de tycker passar in under begreppet Sparsamhetsslöjd. Har du ett föremål som du vill lämna in?
I så fall, skriv en kort motivering till varför just det föremålet är sparsamhetsslöjd. Några meningar räcker.

Maila sedan dem till eva.landen[at]rjl.se och lämna in föremålet på Hemslöjdens Hus

Sparsamhetsslöjd, ett nytt gammalt tänk. När vi grävde i  våra småländska hemslöjdsrötter hittade vi ett nytt ord. Ett nytt ord med ett gammalt tänk. Ordet är ”Sparsamhetsslöjd” och hade inte en enda träff på Google. Sparsamhetsslöjd är ett intressant ord och för den som slöjdar är kombinationen hemslöjd och sparsamhet definitivt något som hör ihop. Därför är vi många som redan håller på med detta, att sparsamhetsslöjda, utan att veta om det. För vi vet inte vad ordet betyder. Vi vet heller inte vem som är sparsamhetsslöjdare. Är en hemslöjdare det samma som en sparsamhetsslöjdare? Detta ville vi ta reda på.