Slöjd Håller – INSTÄLLT

P.g.a rådande läge kommer ALLA ”Slöjd håller” evenemang att ställas in.

Slöjd Håller 2020 – en temavecka om slöjd och hållbarhet i Värmlands, Dalarnas, Örebro, Västmanlands, Uppsala och Gävleborgs län.

I Dalarna presenterar vi en miniutställning med hållbara ideér. Vi samverkar med medlemsföreningarna som arrangerar workshops i anslutning till utställningen.  Slöjd Håller är ett enkelt och lustfyllt sätt att närma sig agenda 2030 och det globala målet 12.8 om att öka kunskapen om hållbara livsstilar. Vår miniutställning Slöjd håller visar på enkla och hållbara sätt att minska ditt avtryck i konsumtionssamhället. Här får du möjlighet att prova på och tips att göra själv.


Kulturhuset i Rättvik 22 – 29 mars

Mora folkhögskola 24 mars – 21 april

Erikshjälpen i Hedemora  25 och 28 mars 


I Rättvik samverkar vi med Rättviks Hemslöjdsförening.
Här hittar du utställningen på Rättviks Kulturhus mellan 22-29 mars.

22 mars kl.14 – Invigning av Slöjd Håller och Rättviks Hemslöjdsförening har årsmöte. Kerstin Sundén berättar ”Det var så det började” där Kerstins farmor startade Hemslöjdsföreningen. Fika ingår.

Torsdag 26/3 kl.17-20 Slöjdcafé med återbruk. Kom och var med, vi lappar och lagar, stoppar strumpor eller tillverka något nytt av något gammalt du har hemma.  Fika ingår.


I Mora med Mora Hemslöjdens vänner.

Här hittar du utställningen på Mora Folkhögskola 24 mars – 21 april. Tisdag 24 mars och lördag 28 mars kan du tillsammans med vännerna lappa och laga bl.a med stygn och stoppsvamp, sy om eller göra nytt av gammalt, tälja en knopp till kastrullocket eller prova på rotslöjd.

Den 24 mars är det också kafferep med kakbuffé och de estetiska kurserna på Mora Folkhögskola ställer ut äldre pannlappar, serveringsförkläden och tillbehör.

28 mars är det klädbytardag, då samarbetar vi med Naturskyddsföreningen och du kan gå direkt från klädbytet till workshopen och omskapa dina nya plagg och testa nya ideér.


I Hedemora med Södra Dalarnas hemslöjdsförening.

På Erikshjälpen i Hedemora hittar du på onsdag den 25 kl.12-18 och lördag den 28 mars kl.11-14 utställningen och Södra Dalarnas Hemslöjdsförening. Tillsammans med dem får du tips om att laga med stil och skapa nytt av bl.a T-shirts. De delar också med sig av inspiration från bilder och böcker.