Rosengång – Gunnel Andersson visar olika möjligheter att väva

Nu är det dags att komma igång med #vävrosengång! Behöver du lära dig eller repetera grunderna i vävteorin gällande rosengång har du ett gott tillfälle här!

Gunnel Andersson är mästare i handvävning och har stor erfarenhet av att undervisa i och föreläsa om vävning. I den här föreläsningen visar hon olika sätt att väva rosengång och går igenom solvning, trampordningar och uppknytningar för respektive väv. Du som är med på föreläsningen får en litteraturlista och arbetsblad som Gunnel har satt samman.

Läs mer om Gunnel här https://textilatradar.com/om/

Bilden är en detalj från en väv i rosengång som Ann Mari Nilsson formgivit för Skaraborgs Hemslöjdsförening inspirerad av täcken i treskaft som finns på Västergötlands museum.

Du behöver inte anmäla dig för att delta i denna föreläsning utan logga bara in på Zoom länken nedan. Vi kommer att finnas på plats 30 minuter innan start så att du har möjlighet att testa så att allt fungerar. Har du inte använt Zoom tidigare kan du skicka ett mejl till kristina.brandt@vgregion.se så ordnar vi med en testkörning innan. Använder du smartphone eller platta måste du ladda ner zoom-appen i förväg.

https://zoom.us/j/91869537955

Meeting ID: 918 6953 7955

Vi ses den 29 mars kl 18:00 (vi öppnar mötet 17.30 för att alla ska hinna testa ljud mm)