Nyfiken på vävning – Lär dig väva

Vi träffas under 5 dagar. Vi tar kontakt med dig i förväg för att höra vad du vill göra och hur du tänker om att väva. Under kursen sätter vi upp vävar tillsammans så du får alla momenten och även väva det som du önskade. Vi kommer att planera arbetet så att det går att genomföra. I kursen ingår att vara med om alla moment som behövs för att sätta upp en väv i en vävstol, en bandvävstol eller vävram. Vid vissa moment är det bra att arbeta två och två. Vi kommer att hjälpas åt att sätta upp vävar för att lära så mycket som möjligt om dessa moment. Vi inriktar oss på att väva och vävning som hantverk, med uppsättning av väv, enkla bindningar och materialvalets betydelse för väven.

 

Kursledaren Lena Köster är fårägare och textil konsthantverkare och har under lång tid undervisat på kurser i ullkännedom, spinning, tovning och vävning runt om i landet.

 

Datum 5 – 9 augusti

Tid: 9-16 måndag till torsdag 9-14 på fredag  OBS! För att hinna med kommer du kanske behöva arbeta lite även senare på dagen.

Lokal: Slöjdens hus, Helensparken i Skövde
Kurskostnad 4500 kr (4300 för medlem) OBS! Kostnad för material tillkommer

Lunch och fika: Kaffe / Te ingår i avgiften. Lunch ingår inte. Det finns kyl och micro i lokalen och det finns flera matställen i närområdet.

 

Här finns länk till anmälan https://forms.office.com/e/dPXmdTtTYz

 

Kursen är ett samarbete mellan NBV Väst, Hemslöjdens Skaraborg och Hemslöjdskonsulenterna VGR

 

https://www.nbv.se/regioner/vast/arrangemang-och-studiecirklar/vavningskurs/