NÄVER föreläsning med Karin Lundholm

Föreläsningen NÄVER

I samband med att Karin Lundholm ställer ut på Hemslöjden i Skåne, så kommer hon att hålla ett föredrag och visa bilder om nävrets fantastiska egenskaper. Visst du tex att näver är isolerande, smakfritt, luktfritt och kanske även besitter läkande egenskaper?
Tid: lör 16 mars, kl. 13-14, på Hemslöjden i Skåne
Kostnad: 100 kr
Anmälan: Lokalen är begränsad till 40 personer. Vill du vara säker på att få en plats så bokar och betalar du din plats här.

 

Karin Lundholm är förmodligen Sveriges största näverslöjdare. Hon är bosatt och uppvuxen i Hälsingland men bodde i många år i Västerbotten där hon bla arbetade som Hemslöjdskonsulent i 17 år. I sitt arbete som hemslöjdskonsulent träffade hon många slöjdare och lärde bla känna Maja Rådström som kom att visa henne hur man slöjdar med näver. Sedan dess har hon haft många många kurser och utställningar och på 1960-talet skrev hon boken ”Näverslöjd” tillsammas med Katarina Ågren. Under uställningsperioden håller hon ett föredrag (se nedan) och en kurs (läs mer här) hos oss. Anmäl dig snarast om du vill säkra din plats.