Ledigt jobb: Hemslöjdskonsulent

Efter snart nio år går vår länshemslöjdskonsulent vidare till annan verksamhet och därför söker vi dig som vill fortsätta att främja slöjden i Västmanlands län.

Huvudman för länshemslöjdskonsulentverksamheten är Västmanlands läns hemslöjdsförbund som är en ideell förening vars arbete leds av en styrelse. Styrelsen ansvarar tillsammans med länshemslöjdskonsulenten för att den överenskommelse som finns mellan Region Västmanland och Västmanlands läns hemslöjdsförbund fullföljs. Överenskommelsen bygger på Region Västmanlands Regionala kulturplan 2023-2027.

Västmanlands läns hemslöjdsförbund är en del av Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och har fem lokala slöjd- och hantverksföreningar anslutna. Förbundet arbetar för att i samarbete med dessa föreningar skapa mötesplatser för allmänheten där väst manlänningen kan utveckla sitt intresse för slöjd och hantverk samt därigenom mötas över kultur-, språk- och generationsgränserna.

Nu söker vi dig som värnar civilsamhällets ideella krafter och vill utveckla verksamheten tillsammans med bl a våra medlemsföreningar.

Uppdraget
Den heltidsanställda länshemslöjdskonsulenten arbetar på uppdrag av styrelsen med de definierade områdena civilsamhället, barn och unga, kulturarv, hållbarhet (inkl mångfald och tillgänglighet) samt kulturella och kreativa branscher. Länshemslöjdskonsulenten har i uppdrag att främja slöjd genom att bl a analysera, planera, genomföra, utvärdera och kommunicera insatser som t ex evenemang, utställningar, workshoppar och föredrag.

För att effektivt nå ut med ett varierat kulturutbud utifrån de fem nämnda områdena ovan samverkar konsulenten med bl a samtliga lokala slöjd- och hantverksföreningar i länet, kulturutvecklare i Region Västmanland, länets kommuner samt övriga kulturområden i kultursamverkansmodellen och hemslöjdskonsulenter i omkringliggande län.

Kvalifikationer
Vi vill att du ska ha en, för verksamheten, adekvat högskoleutbildning som exv examen från Ledarskap i slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs universitet eller motsvarande utbildningar eller erfarenheter. För tjänsten är det bra att du:

 • har erfarenhet av verksamhetsutveckling,
 • har erfarenhet av att leda och jobba i projekt, gärna inriktade mot barn och unga, inom exempelvis skapande skola, eller liknande,
 • är kommunikativ och van att jobba med framför allt digitala kanaler,
 • har goda kunskaper om slöjdens olika material och tekniker,
 • har god kännedom om civilsamhället, slöjdområdet, kulturarvsfrågor och kultursektorn,
 • har god samarbets- och initiativförmåga,
 • har erfarenhet av föreningsliv,
 • gillar administration och att jobba självständigt.

Om anställningen
Västmanlands läns hemslöjdsförbund är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Fremia och tillämpar DIKs avtal för tjänsten. Lön enligt överenskommelse. Vi använder årsarbetstid.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning.
 • Omfattning: Heltid.
 • Körkort: B-körkort och tillgång till egen bil i tjänsten krävs.

Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Vi vill att du ska ha möjlighet att arbeta tillsammans med nuvarande länshemslöjdskonsulent som slutar sin tjänst den 31 mars 2025.

Mer information
Mer information om vår verksamhet hittar du på vår webbplats och vår sida på Facebook. På webbplatsen hittar du verksamhetsberättelse 2023 och året verksamhetsplan. Du också kan ladda ner rekryteringsannonsen som pdf-fil.

Kontakt och sista ansökningsdag
Frågor? Kontakta ordföranden för Västmanlands läns hemslöjdsförbund Carola Gunnarsson, e-post carola.gunnarsson@sala.seeller via mobil 070-242 69 65.

Din ansökan vill vi ha senast den 1 juli 2024 till ovanstående e-postadress eller till Västmanlands läns hemslöjdsförbund, Hejargränd 6 A, 721 33 Västerås.

Välkommen med din ansökan!