Lär dig lerklina

Lerklining

Fokus ligger på utförandet, deltagarna ska få en introduktion till lerbrukets sammansättning och verktygen som behövs för att kunna utföra en lerputs. Även moderna putshjälpmedel som underlättar ett ganska tungt jobb som lerklining är, tas upp.

Ivan Hedrén som håller i workshopen är murare med egen verksamhet i västmanlandstrakten. Han har intresse för okomplicerade, sunda och hållbara byggnadsmetoder vilket gör att han gärna jobbar med lera.

Samarbete med Nätverket för byggnadsvård i Västmanland. Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Tid: Söndag 21 november kl 12.00-16.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Lokal: Traversen.
Antal platser: Begränsat antal platser: 10 st. 
Kostnad: Fri entré.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Med reservation för ändringar med kort varsel! Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk. 

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland