Kurs i bandvävning nr 2 Fullbokad!

17-18 februari

Ännu en helg kommer Louise Ström från Spångmurs hantveckscentrum och lär oss om band- och brickvävning. Denna kursen är nybörjare / fortsättare.


Band kan tillverkas på många sätt. Att väva band är ett trevligt hantverk med starka band till vår historia. Band användes förr till kläder, tömmar och olika knytband. Än idag har vi stor användning för vackra band.
På kursen börjar vi väva med bandgrind och fortsätter med bandvävningsbrickor för de som vill prova på fler redskap. Det kommer finnas färdiga vävar att börja väva på så att man snabbt förstår tekniken och lättare kan välja hur det egna bandet ska se ut. Vi går igenom grunderna, hur man varpar och sätter upp väven. Vi väver både enkla band och mer avancerade med spännande mönster. Beroende på intresse och förkunskaper finns olika band att väva. Det blir en härlig mix mellan tekniker, redskap, mönster och färger. Hitta din favoritteknik!
Under kursen finns redskap, garner, materialpaket och teknikbeskrivningar att köpa. Redskap finns att låna. Ta gärna med.
Ta med till kursen: Sax, rutpapper, färgpennor, de redskap och garner som du har, ett tygskärp att knyta runt midjan, ev. läsglasögon, dator och (pann)lampa.

 

Pris: 1200 kr
Tid: kl 10-16 lördag och söndag 17-18 februari.
Plats: Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12
Anmälan: info@uhf.hemslojden.org          Skriv bandvävning2i ämnesraden.