Krona, krans och lad – folkliga huvudbonader i återbrukets tecken

Kom till Slöjdens hus i Skövde och ägna en dag åt krona, krans och lad. Med inspiration från äldre huvudbonader får du gå loss i ett gränslöst skapande! Lina Odell blir din lärare och guide under dagen.

Folk har i alla länder i alla tider smyckat sig med vad som fanns till hands, och vi fortsätter i denna tradition. Under dagen skapar vi huvudbonader utan gränser i vare sig snitt eller material. Vi tittar på äldre tiders kronor, kransar och lad och inspireras till nya skapelser.

Kursledare

Lina Odell är Sveriges första gesäll inom dräktsömnadsyrket och är verksam som textillärare på Blekinge folkhögskola. På sitt Instagramkonto @lina.odell inspirerar hon på temat ”KRUSA” som är en gammal svensk term för dekorera.

Fika och lunch

Fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg. Lunch ingår inte, det finns möjlighet att värma och äta mat i anslutning till kurslokalen och det finns flera restauranger i de närmsta kvarteren.

Tag med

Ta med dig textilier, knappar, plåtburkar och annat bling!

Att tänka på

Kursen hålls på Slöjdens hus, Helensparken (Petter Helens gata 3) i Skövde, promenadavstånd från Skövde Central. Du kan köra in på gården vid slöjdens hus för att lasta i och ur bilen (kör in vid övergångstället vid hemköp). De närmaste parkeringarna för längre tid är Wasaporten och Commerce. Kommunens parkeringskarta hittar du här. https://karta.skovde.se/mycartawebmap/#m=Parkeringskartan

NÄR, VAR, HUR

Datum: 21 maj 2022
Tid: lör 10-16
Kursledare: Lina Odell
Avgift: 975 Kr
Plats: Slöjdens hus, Skövde

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Krona, krans och lad 21/5

För frågor om anmälan och betalning:
NBV Väst
Tel 073-383 82 55
E-post: hilma.klasson@nbv.se