Hönsestrik med Anna Bauer

Hönsestrik är en friare form av berättande mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrik hittat nya uttryck i gerillaslöjden. Hönsestrik är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger och mönster och fylla din stickning med eget innehåll.

I kursen får du ta del av historien bakom Hönsestrik, inspiration, tekniktips, färglära, mönsterkavalkad och självklart stickning! Vi bekantar oss med Hönsestrik genom att börja sticka ett mindre projekt.

Anna Bauer är textilkonstnär utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk, bosatt och verksam i Göteborg. Anna har gett ut böckerna Hönsestrik a love story, Hönsestrik forever samt Färga garn och sticka tillsammans med Eva Zethraeus.

Ta med egna stickor, rundsticka eller strumpstickor nr 2,5 eller 3. Garn finns att köpa till självkostnadspris. Det går också bra att ta med eget garn. Kompendium 40 kr.