INSTÄLLD! Hold – hållbar film

Acting for Change, teatergruppen för nyanlända och asylsökande i Västerås, presenterar den tredje och avslutande delen i sin triologi om att vara nyanländ i Sverige. Föreställningen kretsar kring begreppet hållbarhet. I vår tid med klimatkris, flyktingkris och ökande inkomstklyftor är det lätt att känna uppgivenhet. Med hjälp av de medverkandes egna berättelser byggs en föreställning om empati, tillsammanskap och framtidstro.

Men på grund av corona, så blir det ingen teater utan en film – en dokumentation över teaterprojektet med delar ur föreställningen, som var möjliga att genomföra med säkerhetsavstånd, samt intervjuer med de medverkande från Afghanistan, Colombia, Syrien och Iran.  OCH – vi lyfter blicken – ser möjligheterna – de positiva effekterna för klimatet, solidariteten, empatin. Vår titel HOLD – Om en hållbar föreställning blir än mer aktuell – mänskligheten är nu satt på hold. Vi måste stanna upp och förhoppningsvis förstå att systemen måste ställas om.

Tid: Söndagen den 15 november kl 13.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Lokal: Mimerbiografen.
Max antal: 15 personer.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, mejladress samt mobilnummer.

Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 30 maj 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland