Hemslöjdensdag 2021

Hemslöjdens dag firas första lördagen i september varje år – en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda – och arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar med nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt runt om i landet.

Välkommen till Stenhuset i Surahammar och fira med oss !

Tema ull hantverksaktiviteter för hela familjen med bl a tovning och spinning samt sagoläsning för barn av ”Pelles nya kläder”. Ett nomadtält eller jurta som den också kallas är tillfälligt uppställd utanför Stenhuset som är tillverkad av medlemmar i länets slöjd- och hantverksföreningar under 1990-talet. Om vi inte hunnit rycka vår kvm lin tidigare, kommer vi även att göra det under dagen.

Vernissage utställningar
Caféet: Ull med bl a fällar, garn, tovat, stickat, virkat, nålbundet och vävt. Britta Jacobssons tovade bildsvit ”Pelles nya kläder”.
Konsthallen övreplan : ”Eco of Space” glaskonst av Jarl Hohenthal  bördig från Västmanland med hytta i Dalsbruk i Finland. Konstnären närvarar.

Övrigt:  Smedsbostad inredd som i början av 1900-talet, hantverksbutik med medlemmarnas hantverk/konst och i ceféet finns fika med hembakat.
Aktuell info finns på Stenhusets Facebook sida

Välkommen !
————————————————————————————————————————————————–

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund erbjuder ett digitalt program på Hemslöjdens dag och mer information hittar du på deras webbplats. Den 4 september inleds också en ullvecka med avsikten att sätta den svenska ullen i fokus tillsammans med alla inom och utanför hemslöjden. Ullveckan pågår till den 11 september.

Vill du bli medlem i en slöjd- och hantverksförening? När du blir medlem blir du del av en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet. I Stenhusets medlemskap ingår arbetspass, för att hålla igång verksamheten i huset. Välkommen till oss!

Medlemsansökan