Hemslöjdens dag: Informationskiosk

Hemslöjdens dag 2019

Nu firar vi en hemslöjdad högtid för ett hållbart Sverige! I Västmanlands län kan du slöjda eller få information om den hållbara slöjden i Köping, Norberg, Sala, Surahammar och Västerås. Utställningar, workshoppar och diskussioner. Ingen anmälan. Ingen kostnad.

Hemslöjdens Dag firas första lördagen i september varje år – en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda. Hemslöjdens dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt.

Plats: Västerås stadsbibliotek, Biskopsgatan 2, kl 10.00-14.00.
Arrangör: Västerås slöjd- och hantverksförening.

INFORMATION: Hållbar slöjdkiosk
Har du kläder eller föremål som du inte vet hur du ska lappa och laga? Söker du tips på vad du kan tillverka för att bidra till ett mer hållbart samhälle? Kom och tala hållbar slöjd med medlemmar från Västerås slöjd- och hantverksförening. Aktiviteten vänder sig till vuxna.

Populära häften Lappa, Stoppa och Shibori från Hemslöjdens förlag finns att köpa. Du får magasinet Spaning med tema textil från Västmanlands läns museum och Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening gratis (gäller så långt lagret räcker).

Välkommen!