Hemslöjdens dag: Hållbarhetsfestival

Hemslöjdens dag 2019

Nu firar vi en hemslöjdad högtid för ett hållbart Sverige! I Västmanlands län kan du slöjda eller få information om den hållbara slöjden i Köping, Norberg, Sala, Surahammar och Västerås. Utställningar, workshoppar och diskussioner. Ingen anmälan. Ingen kostnad.

Hemslöjdens Dag firas första lördagen i september varje år – en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda. Hemslöjdens dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt.

Platser: Stora Torget och Täljstenen, Vasagatan 17 kl 11.00-14.00.
Arrangör: Sala slöjd- och hantverksförening.

STORA TORGET
WORKSHOP: Gör smarta hållbara kassar av gamla T-shirtar!
Ta gärna med egen tröja. Material finns även på plats. Petra Borén, Konstiform handleder. Aktiviteten riktar sig till familj/barn.

TÄLJSTENEN, VASAGATAN 17
I Ställverket kl 13.00-14.00 direktsänder Hemslöjden föreläsning och workshoppar från återbruksgallerian ReTuna i Eskilstuna med Katarina Breiditis och Katarina Evans, författarna till häftena Lappa och Stoppa.

WORKSHOP: Ge nytt liv åt gamla knivar och verktyg
Östen Hansson och Teres Danneby, Sala slöjd- och hantverksförening hjälper dig att slipa dina knivar och verktyg. Aktiviteten riktar sig till vuxna.

WORKSHOP: Gör smycken av innerslang
Återbruka kasserade innerslangar från cyklar, rollatorer och rullstolar till ett personligt kreativt hippt smycke. Ylva Seidel och Kristina Dahl, Sala slöjd- och hantverksförening visar inspirerande exempel. Aktiviteten riktar sig till familj/barn.

WORKSHOP: Gör om reklamkassar och jeans
Passa på att göra om en reklamkasse som bra alternativ till plastkassen. Du kan också prova på att göra halsband, armband och småväskor av sönderklippta jeans eller brodera en lagningslapp till ditt älsklingsplagg. Anna Wengdin, mästarslöjdare, Sala slöjd- och hantverksförening visar och inspirerar. Aktiviteten riktar sig till familj/barn.

Populära häften Lappa, Stoppa och Shibori från Hemslöjdens förlag finns till försäljning. Du får magasinet Spaning med tema textil från Västmanlands läns museum och Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening gratis (gäller så långt lagret räcker).

 

Välkommen!