Hemslöjdens dag – Den bortglömda märkstramaljen

I år gör vi i Sörmland en digital aktivitet. Har du provat att använda märkstramalj när du ska brodera? Märkstramaljen är lite bortglömd, så i år tycker vi att den behöver ett lyft. Brodera och skicka in bilder, vi lottar ut en bok bland de som är med och bidrar.

Märkstramalj är ett glest vävd tyg som nålas eller tråcklas fast på det som ska märkas med broderi, oftast korsstygn. När broderiet är klart dras stramaljen bort, tråd för tråd. Det blir enklare om det hela blöts.

Märk något med monogram eller symbol genom att använda märkstramalj. Det kan vara ett lakan, en handduk, en servett, ett klädesplagg eller något helt annat!

Har du ingen märkstramalj hemma, skicka ett mail till Hemslöjdsföreningen Sörmland hemslojdensormland@gmail.com så skickar vi en liten bit. När du är klar tar du en bild på din märkning och skickar den till samma mailadress.

På Hemslöjdens dag, den 5 september, lägger vi ut alla bilderna på vår facebooksida, tillsammans med lite annan inspiration. Vi lottar ut en broderibok till en av dem som skickar in en bild.

https://www.facebook.com/events/269499431137610/