Hemslöjdens Dag 2022

Norrsyltagården på Vallby

Västerås slöjd och Hantverksförening firar Hemslöjdens dag på Vallby Friluftsmuseum i samarbete med Handvävarna Dalarna Västmanland lördag  3 september kl 10.00-15.00 Vi kommer tillsammans ha en utställning och tävling om finaste egenvävda mattan. Handvävarnas medlemmar och Hemslöjdens medlemmar är välkomna att lämna in mattor.

Om du har en gammal matta som du kanske ärvt eller hittat på loppis så ta med den också. Vi vill gärna ha en mångfald för att inspirera alla till att väva nya mattor.

Vill du delta med en matta så kontakta gärna karin.assarsson.oom@gmail.com. Då får du veta var du kan lämna mattan någon dag innan. Du kan också komma med mattan mellan kl 9 och 10 på lördag morgon till Vallby Friluftsmuseum. Då går du in genom bilentréen. Mattorna tas ned före museets stängning mellan kl 16.00 och 17.00

Tema för årets Hemslöjdens Dag är prova-på-aktiviteter. Besökarna kommer att få prova på repslagning, täljning, brickbandsvävning, vävning mm. Det blir aktiviteter för både barn och vuxna.

Vi är i och utanför missionshuset. (Bilden visar Norrsyltagården) Vår förening visar också en liten utställning med sådant som vi tillverkat på våra träffar det senaste året. Vi delar också ut schema för våra hantverksträffar på Vuxenskolan.