Hantverksträff: Läder

Fullsatt.

Lädret räcker till dem som anmält sig men inte till fler. Skrivet tisdag den 21 mars

Välkommen till en hantverksträff där vi provar att sy i läder. Vi syr skor efter medeltida modell i ganska mjukt vegetabilgarvat skinn som kan användas som barfotaskor ute eller som en mjuk gympasko eller inomhussko. Vi syr för hand med vaxad lintråd.

Allt material finns på plats. Läder, skinnålar, mallar, små klädnypor mm. Återbrukstyg till mallar. Ta gärna med en sax.

Ledare Bodil Löfgren, Lena Björk och Karin Assarsson Oom Västerås Slöjd och Hantverksförening

Vi börjar med att rita av mönster och maskintråckla ihop en mall till en sko i tyg . Mallen används sedan vid tillskärning av lädret. Du syr färdigt hemma men det finns fler tillfällen under våren att få handledning om du stöter på problem.

Kostnad 250 kronor för material. Då får du läder, skinnål, skotråd, vax och återbrukstyg för mönster. Ta gärna med egen sax.

Deltagare som inte är medlem i någon av Västmanlands Hemslöjdsföreningar betalar 50 kr till föreningen.  Pengarna går direkt till hyran av vårt förråd där vi förvarar vårt material.

Vi samarbetar med Vuxenskolan i Västerås. Vuxenskolan har luftiga lokaler och det finns hiss. Det finns kaffe/te.

Om du blir sjuk, glöm inte att avanmäla så kan någon annan få platsen om det är fullt. Vid sena återbud anmäl direkt till ledaren.