Hantverksdag på Vallby Friluftsmuseum uppdaterat

Norrsyltagården på Vallby

Uppdaterad annons

Hantverksdag söndagen den 14 maj på Vallby Friluftsmuseum kl 10-16. Ett samarbete mellan Vallby Friluftsmuseum, Västerås Slöjd och Hantverksförening, Nätverket för Byggnadsvård i Västmanland,  och Hemslöjdsförbundet Västmanland. Vi har fått många anmälningar av näringsidkare och hobbyslöjdare.

Nu söker vi speciellt hobbyslöjdare som vill vara med vår förening Västerås Slöjd och Hantverksförening och hjälpa allmänheten att slå rep, väva brickband i bandvävstol, göra potatisstickor och vispar av björkris.

Vi söker också dem som kan tänka sig att visa när de täljer. Vi väljer bort att tälja med allmänheten denna gång eftersom det kommer att vara mycket folk i rörelse. Vill du visa något annat hantverk är du också välkommen. Vi har en som spinner och en som nålbinder.

Arrangemanget är kl 10-16. Om du inte har möjlighet hela dagen kan du vara med halvdag.

Vallby Friluftsmuseum  bjuder på kaffe/te och smörgås. Ingen kostnad.

Du kan också anmäla dig till att tillsammans med de andra hantverkarna och slöjdarna äta en soppa till självkostnadspris.

Och naturligtvis hoppas vi på många besökare som är med och deltager i hantverksdagen.

Hantverkarna kommer att vara på Norrsyltagårdens gårdplan och vid vägen upp till Missionshuset. I missionshuset planeras det att vara föreläsningar

Anmäl direkt till: karin.assarsson.oom@gmail.com och anmäl om du vill deltaga 10-16, 10-13 eller 13-16.30. Anmäl också vad du helst vill göra och om du vill vara med på soppan som börjar när vi plockat undan våra verktyg

Vi vill ha din anmälan så fort som möjligt för att kunna planera

Annonsen uppdateras när ny information kommer.

Välkomna