Hantverksdag på Vallby Friluftsmuseum

Norrsyltagården på Vallby

Hantverksdag söndagen den 14 maj på Vallby Friluftsmuseum kl 10-16. Ett samarbete mellan Vallby Friluftsmuseum, Västerås Slöjd och Hantverksförening, Nätverket för Byggnadsvård i Västmanland,  och Hemslöjdsförbundet Västmanland. Fler föreningar har redan anmält att de ska vara med.

Du kan vara med som enskild hantverkare eller förening och låna ett eget hantverksstånd med stol av Vallby. Du kan visa ditt hantverk genom att arbeta med din specialitet. Det är roligt om du har något som besökare kan få prova på men det är inte nödvändigt. Du får sälja dina produkter. Heldag.

Du kan också vara med och hjälpa till medVästerås slöjd- och hantverksföreningsaktiviteter. Vi kommer (minst) att slå rep, tälja, väva band, spinna och göra enkla saker i halm och näver. Du kan också ta med dig ett eget hantverk och visa. Heldag. Om du inte orkar hela dagen kan du vara med halvdag.

Vallby Friluftsmuseum  bjuder på kaffe/te och smörgås. Ingen kostnad.

Vi hoppas att det blir en möjlighet att avsluta dagen tillsammans med att äta en soppa till självkostnadspris.

Och naturligtvis hoppas vi på många besökare som är med och deltager i hantverksdagen.

Hantverkarna kommer att vara på Norrsyltagårdens gårdplan och vid vägen upp till Missionshuset. I missionshuset planeras det att vara föreläsningar

Anmäl helst direkt till: karin.assarsson.oom@gmail.com

och ange i mailet om du/ni vill deltaga som enskild hantverkare eller förening eller delta tillsammans med Västerås Slöjd- och Hantverksförening. Berätta också vad som är din specialitet.

Vi vill ha din anmälan så fort som möjligt men senast den 27 mars för att kunna samplanera med Vallby och Byggnadsvårdarna.

Annonsen uppdateras när ny information kommer.

Välkomna