Hantverksdag på Vallby Friluftsmuseum 5 maj

Välkommen till en hantverksdag söndagen den 5 maj på Vallby Friluftsmuseum kl 10-16. Ett samarbete mellan Vallby Friluftsmuseum, Västerås Slöjd och Hantverksförening, Nätverket för Byggnadsvård i Västmanland,  och Hemslöjdsförbundet Västmanland.

Hantverksdagen som nystartade förra året är en dag då hantverkare och slöjdare visar upp sitt hantverk, visar hur hantverket går till och om det är möjligt bjuder in besökarna att prova på.

Vi söker dig som vill vara med som självständig slöjdare och visa din slöjd. Du får låna ett hantverkstånd med tak och rustik bordsskiva. Du får vara med på ett soppmingel efteråt och hinner även under dagen lära känna andra slöjdare och byggnadsvårdare. Du får sälja dina produkter. Det kostar inget att vara med.

Vi söker också dig som vill vara med under ”hemslöjdens paraply” och kanske dela ett bord med en annan hantverkare.

Du är också välkommen att tillsammans med Västerås Slöjd och Hantverksförening hjälpa besökare prova på olika hantverk. Den här gången tänker vi ha prova-på i  täljning, repslageri och flera andra hantverk.

Vallby Friluftsmuseum  bjuder på kaffe/te och smörgås och om du är med hela dagen kan du anmäla dig till soppmingel på kvällen.

Och naturligtvis hoppas vi på många besökare som är med och deltager i hantverksdagen och kanske tar med sig sitt eget slöjdprojekt och sitter ner en stund på en bänk eller på gräset.

Maila till: karin.assarsson.oom@gmail.com och anmäl ditt intresse och berätta vad som är din specialitet så får du veta mer, och sen kan du ge en definitiv anmälan och ange dina önskemål om bord och annat.

Vi vill ha din intresseanmälan så fort som möjligt, och din definitiva anmälan senast 31 mars.

Annonsen uppdateras när ny information kommer.

Välkomna