Hantverksdag på Vallby Friluftsmuseum 5 maj UPPDATERAD

Välkommen till en hantverksdag söndagen den 5 maj på Vallby Friluftsmuseum kl 10-16. Ett samarbete mellan Vallby Friluftsmuseum, Västerås Slöjd och Hantverksförening, Nätverket för Byggnadsvård i Västmanland,  och Hemslöjdsförbundet Västmanland.

Hantverksdagen som nystartade förra året är en dag då hantverkare och slöjdare visar upp sitt hantverk, visar hur hantverket går till och om det är möjligt bjuder in besökarna att prova på.

Vi stänger nu anmälan för att vara med som fristående hantverkare och ha ett eget bord eller ha en del av ett bord under henslöjdens paraply. De som anmält sig skickar vi mail senast den 14 april.

Nu söker vi er som vill vara med att tillsammans med Västerås Slöjd och Hantverksförening hjälpa besökare prova på olika hantverk. Den här gången tänker vi ha prova-på i täljning, fläta kompostbinge och växstöd av sly, repslageri, bandvävning och snoddar, stickning, virkning, linberedning. Vi får se hur många som anmäler sig. Naturligtvis kommer du också att hinna med att titta på de andra aktiviteterna på området.

Vallby Friluftsmuseum  bjuder på kaffe/te, bröd smör och pålägg.

Och naturligtvis hoppas vi på många besökare som är med och deltager i hantverksdagen och kanske tar med sig sitt eget slöjdprojekt och sitter ner en stund på en bänk eller på en filt.

Du kan anmäla dig via länken i annonsen och berätta vad du kan hjälpa till med. Vi vill ha din anmälan senast den 27 april.

Annonsen uppdateras när ny information kommer.

Välkomna