Kurs i Tvåändsstickning fortsättning med Karin Kahnlund-fulltecknad

Tvåändsstickning är en äldre stickteknik som ger dig varma, slitstarka plagg. Tekniken ger dig också möjlighet att sticka strukturmönster på ett speciellt sätt; att sticka krokmaskor. Ett arkeologiskt fynd vid utgrävningar i Falun 1974 gjorde att tekniken uppmärksammades och kunskapen kunde föras vidare in i vår tid. Vantar, sockor, strumpor, mössor och ärmar till livtröjor är vanligt förekommande äldre tvåändsstickade plagg.

Kursen vänder sig till dig som påbörjad lärandet i tvåändstickning och vill fortsätta lära dig mer.
Har du redan grunderna i tekniken finns det möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Du kan inspireras av äldre tvåändsstickade plagg och Karins egna modeller. Du kan t.ex. studera olika sätt att sticka mönster i färg och med mönsterkrus i kombination med färg. Kanske vill du planera och påbörja ett par fingervantar med många detaljer och mönster.

Ta med: strumpstickor 2- 2,5 mm, gärna flera omgångar om du har,
z-tvinnat garn, anteckningsmaterial, rutat papper, sax, nål att fästa trådar med.

Möjligt att köpa på plats:
Wålstedts z-tvinnade garn i många olika färger, passar stickor 2,5 mm, ca 235 m/hg
Wålstedts z-tvinnade garn, tunnare, i ca 10 färger, passar stickor 1,75-2 mm, ca 350 m/hg
Strumpstickor 1,75 – 2,5 mm kommer att finnas till försäljning.
Teknikhäftet Tvåändsstickning, Karin Kahnlund, Hemslöjdens Förlag, 2019

Karin Kahnlund är sedan 20 år tillbaka verksam i det egna företaget Uppstickaren.  Undervisning i handstickning och maskinstickning och försäljning av garn och egen design är stommen i verksamheten.
År 2000 fick Karin SHRs och Nordiska museets Slöjd Jul stipendium. Har mästarbrev i stickningsyrket, inriktning handstickning år 2019 och inriktning handstickningsmaskin år 2020. Författare till böckerna Sticka efter Svenska mönster, år 2011 och Tvåändsstickning , 2019.

Anmäl dig till sv.se/dalarna sök Tvåändstickning

Välkommen!