Föredrag: Tomma hus eller resurs för framtiden?

Ödehusrörelsen

I det här föredraget, Tomma hus eller resurs för framtiden? får du höra om ödehusrörelsen, dess historia och hur den har kommit att bli en folkrörelse över hela landet som visar på landsbygdens utveckling i ett större perspektiv där klimat, miljö, återbruk och entreprenörskap visar vägen till framtiden.

Robert Danielsson har det riksomfattande projektet ”Jag räddade ett ödehus” med 25 000 medlemmar. Jennifer Erlandsson har drivit det framgångsrika projektet ”Lev Din Dröm Falkenberg” med etablering av ett stort antal entreprenörer genom ödehusinventering. Tillsammans har paret skapat projektet Landsbygdsdröm, en matchmaking mellan människor som vill flytta ut på landsbygden och räddade ödehus. De delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Tid: Onsdag 17 november kl 18.00-19.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Lokal: Hörsalen.
Antal platser: Begränsat antal platser.
Kostnad: Fri entré.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland