FÖREDRAG – Stickning, inspiration & bokmakeri – nu digitalt

OBS, pga nya restriktioner i den lokal som vi skulle vara i så blir detta föredrag digitalt. Har du anmält dig så kommer en länk mailas till dig. Har du inte hunnit anmäla dig så maila oss så skickar vi en länk. Maila info@jonkoping.hemslojden.org

Hör Erika Åberg berätta om livet med stickningen, om hur och var hon hittar sina mönster, färger och inspiration till sin formgivning. Hur vardagen, omgivningen och förhållandet till en rik tradition finns i varje plagg och tankarna bakom. Det blir bilder från vardagen på Gotland, berättelser bakom plaggen i böckerna och tankar om var vi kan hitta färg och form till vår stickning.

Erika Åberg är verksam som föreläsare, kursledare och inte minst författare. Sedan några år tillbaka arbetar hon primärt med stickning och olika ingångar till den; alltifrån färg, form och formgivning till historia, tradition, teknik och material. Sedan 2014 bor hon på Gotland och både havet, vädret och traditionen finner sin väg in i stickningen.

Så här ser hon på stickningen i vardagen: ”Vardagen finns det mest av. Den är egentligen det finaste som finns – alla dagarna som är livet. Jag tror att den som har möjlighet att njuta av vardagen – det lilla och det stora – är en lycklig människa. För mig är det handgjorda, och inte minst mina stickade plagg, en stor del av detta. Att själv kunna välja vilka material jag vill klä mig i, att tillverka ett plagg som jag vet passar min kropp och som jag tycker om. Jag ville göra en samling plagg som kommer till glädje i vardagen. Som fyller våra behov, i material valda med omsorg och ett mönsterbibliotek där du och jag kan variera mönster och färg på modeller som vi trivs i. Resultatet ser du här – ett urval plagg att sticka själv i material, färg, mönster och konstruktion som passar just dig. Plagg som hyllar traditionen, materialet, livet och den handgjorda vardagen.”

Föredraget hålls i  via zoom

 

Glöm inte anmäla dig.

 

Välkommen!