Föredrag om ull

Den 29 september-7 oktober 2018 kan du se vandringsutställningen Ull för livet på Stenhuset i Surahammar. I utställningen visas formgivna produkter i naturfärgad ull från hantverkare i hela landet. Under veckan kan du se olika hantverk, prova på olika tekniker och diskutera med kunniga hantverkare om vilken ull som passar bäst till vad. I samband med utställningen hålls nedanstående föredrag. Välkommen!

Lördag 29 september kl 14.00-15.00
Om olika ullkvaliteter och om vilken ull som passar bäst till vad.
Berit Wallin Håkansson, Lindelamm, Strömsholm.

Program
Program Surahammar
Program för Västmanlands län den 1 september-7 oktober.
Save the date – programöversikt.

 

Arrangör: Surahammars konst- och hantverksgille börjar med ulltema på Bruksområdets dag den 8 september kl 11.00-17.00 med vernissage av utställningen ”Ull för livet extended” och med aktiviteter i Stenhuset på temat ull. Utställningen ”Ull för livet extended” pågår de följande helgerna kl 13.00-17.00 t o m 23 september. Utställningen Ull för livet visas helgerna den 29 september-7 oktober kl 13.00-17.00.

Utställningen Ull för livet är framtagen av Sveriges hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare. Programmet i Västmanlands län arrangeras av Västmanlands läns hemslöjdsförbund i samarbete med länets lokala slöjd- och hantverksföreningar och Västmanlands läns fåravelsförening.